Які зміни були внесені 14 жовтня в проведення іспитів і видачу прав: Список

223

ДАІ перерахувала всі зміни в проведення іспитів і видачу водійських посвідчень

З 14 жовтня 2017 року набув чинності наказ Міністерства внутрішніх справ РФ «ПРО внесенні змін у нормативні правові акти МВС Росії з питань реєстраційно-екзаменаційної діяльності», який відповідно вносить зміни відразу в кілька регламентів МВС:

Перший регламентує проведення іспитів і видачу прав на керування транспортними засобами

Другий вносить зміни в реєстрацію автомототранспортних засобів та причепів до них.

Докладно про цьому питанні ми писали в нашій статті:

14 жовтня 2017 року набувають чинності зміни в ГИБДД правила видачі водійських прав

Так які зміни чекають на водіїв після 14 жовтня? І чому все більша кількість экзаменуемых і здають на права майбутніх автолюбителів за останні кілька днів вже ненавидять деякі нововведення ГИБДД?

1. Траєкторія повинна бути єдина. Одне з найважливіших нововведень, яке зіпсувало настрій здають автоэкзамены – маневри доведеться здійснювати за вивіреною траєкторії, тепер можливості коригування у здає на майданчику іспит не буде. Зайві маневри, проїзд назад – вперед, не вітаються і тепер будуть вважатися порушенням виконання вправи.

2. Суворішими стали і вправи, які передбачають рух заднім ходом. Самі по собі ці вправи не можна назвати легкими, не кожний з першого разу запаркуется в бокс або пройде вправа «паралельна парковка».

Здавати з 14 числа ці вправи на іспиті майбутнім водіям доведеться з першого разу. Забороняється повторно вмикати задню передачу. Наприклад, якщо кандидат не зміг заїхати з першого разу, увімкнув першу швидкість, щоб підкоригувати маневр, а потім знову включив задню передачу, вправа буде вважатися несданным.

3. Мотоциклістам регламент також підніс сюрпризи. При падінні під час здачі іспиту автоматично ставиться “незадовільно”, тобто «не здав».

4. Швидкісне маневрування на мотоциклі стало обов’язковим. Тепер кандидату потрібно буде їздити по круговому коридору, виконуючи вправу.

Дивіться також: При заміні прав раніше закінчення терміну дії, видача буде проводитися на 10 років

5. Коли автомобілісти будуть здавати іспит взимку, нехай не дивуються, що на майданчику багато снігу, конуси і стійки їм допоможуть зорієнтуватися. При цьому майданчик буде оброблена протиожеледними засобами.

6. Термін зберігання відеозапису іспиту встановлено не менше місяця.

7. Сплата державного мита за проведення іспитів на право керування транспортними засобами та видачі водійських посвідчення приведена у відповідність з Податковим кодексом. Державне мито необхідно оплачувати до подачі заяви.

8. Строки надання послуг через Багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг (МФЦ) не повинен перевищувати 15 днів.

Які зміни були внесені 14 жовтня в проведення іспитів і видачу прав: Список

9. Уточнено дії при подачі заяв через портал Держпослуг.

10. При отриманні прав у разі їх втрати, або, наприклад, зміни прізвища, водій може надати свіжу меддовідку. Тоді він отримає права, термін дії яких – 10 років.

11. Розширено перелік документів, які заявник може подати за власною ініціативою.

Отримання ВУ з 14 жовтня 2017 року:

Документ про сплату державного мита

Паспорт громадянина РФ або закордонний паспорт. У разі використання останнього, при оформленні водійського посвідчення транслітерація імені та прізвища громадянина будуть виконані точно так само, як прописано в документі для виїзду за кордон

Медичний висновок (медична довідка надається у випадках, коли для отримання прав вона обов’язкова)

Документ, що підтверджує зміну персональних даних, – у разі зміни містяться у водійському посвідченні персональних даних його власника

Дивіться також: МВС внесе поправки до іспити в ГИБДД і видачу водійських прав

12. Наказом уточнено перелік підстав для припинення надання державної послуги з проведення іспитів на право керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія.

13. При відмові у видачі водійських прав, з’явилася можливість регулювання в досудовому порядку.

Послуга буде припинена у разі відсутності відомостей, що підтверджують видачу представлених документів, не досягнення заявником встановленого віку, а також недотримання заявником, раніше позбавленим права управління транспортними засобами, умов повернення водійського посвідчення.

Вносить і ряд інших змін, що поліпшує якість сервісу для всіх кандидатів у водії, так і для людей з обмеженими можливостями.