Дивіться, які наслідки можуть бути при небезпечному обгоні

244

Заборонений обгін може призвести до жахливих наслідків.

Ось як легко одна помилка на дорозі призводить до іншого, більш небезпечною помилку, в результаті чого відбувається серйозне ДТП. На жаль, ми не знаємо, чому водій червоного Nissan Micra вирішив обігнати вантажівку праворуч. Але, незважаючи на причини, однозначно водій Nissan Micra винен сам у аварії.

Можливо, у водія і була якась особлива причина обгону справа з перетином суцільної лінії розмітки (може, він потребував медичної допомоги чи автомобіль був несправний). Або, як ми підозрюємо, водій червоної машини вирішив позмагатися з водієм Toyota, яка їхала зліва від вантажівки. Але незалежно від причин, що спонукали Nissan Micra почати обгін справа, водій автомобіля все зробив неправильно. До чого це призвело, дивіться у відео нижче:

Як бачите, обгін справа призвів до страшної аварії, в результаті якої Nissan Micra втратив керування, попав у канаву і, перевернувшись, вилетів назад на дорогу.

Ми сподіваємося, що той, хто їхав до Nissan, а також його пасажири, які могли перебувати в салоні машини, залишилися здоровими і неушкодженими. Одне заспокоює, що цей Nissan Micra відноситься до третього покоління автомобілів, які є безпечними моделями. Наприклад, автомобіль в краш-тестах EuroNCAP отримав чотири зірки. Причому цю оцінку машина отримала ще до того, як EuroNCAP змінила свою рейтингову систему, коли в розрахунок краш-тестів стали брати активні технології безпеки (наприклад, такі як автоматичне екстрене гальмування).

Хоча, звичайно, при такій важкій аварії рейтинг чотири зірки в розрахунок не береться, оскільки навіть в самому безпечному автомобілі в світі з рейтингом в п’ять зірок є серйозна небезпека потрапляння в ДТП на невеликій швидкості. Адже реальні умови у ДТП завжди гірше, ніж будь-які краш-тести.

Так що неважливо, скільки зірок отримав Nissan Micra в краш-тестах. Головне – це щоб в таких аваріях люди в машині залишалися цілими…