Що станеться, якщо в бак залити рідкий азот

259

Рідкий азот в баку. Заведеться чи автомобіль?

Пам’ятаєте відео, в якому один американський блогер заради жарту і переглядів на своєму YouTube-каналі, залив у бак BMW 2 літри «Coca-Cola»? Піддослідним кроликом в той раз стала BMW 325i 2003 року випуску. В бензин був доданий прохолодний солодкий напій. Але от для машини це було зовсім не солодке випробування. Кілька хвилин їзди на такому міксі, і двигун повидавшей види BMW наказав довго жити. Загорівся «Чек». Автомобіль довелося відвезти в майстерню.

Історію такого віроломного втручання в розмірене життя BMW можна прочитати тут: Ось що станеться, якщо залити в бензобак «Кока-Колу»

А зараз ми хочемо розповісти схожу історію від того ж блогера.

Ймовірно, окрилений успіхом, відео з «Колою» подивилося 4.5 млн. чоловік, який спеціалізувався на знищення iPhone хлопець, вирішив продовжити автомобільну тематику.

Для нового експерименту була обрана ще одна BMW. Н цей раз 20 річна модель Z3. У бак родстера був влитий рідкий азот. Каністра, воронка, бак BMW і красиво бризкаючий у всі сторони рідкий азот… Непоганий початок!

Далі автомобіль поїхав у подорож всього свого життя. Автор ролика попутно зазначав нормальну роботу агрегатів. «Перемикання відбуваються нормально», «Check Engine не загорівся», «Паливний насос працює в адекватному режимі». Єдине що було відзначено, стрілка системи охолодження після потрапляння всередину автомобіля рідкого азоту, пішла в холодну зону, хоча, кількома хвилинами раніше, як стверджує блогер, вона була посередині. У салоні родстера також раптово стало холодніше.

Дивіться також: Ось що відбувається всередині двигуна під час поломки

Тест-драйв був розділений на дві частини. Першу поїздку автомобіль витримав нормально. Друга частина випробування почалася через шість годин. Заглушений родстер з азотом в баку (вірніше сказати, з наслідками перебування азоту в паливній системі, весь азот давно випарувався) потрібно було завести повторно. І навіть через це час, двигун Z3 вітально забурчав, відразу ж повідомити власника необхідністю перевірки в сервісі. Запалився «Check Engine».

Тим не менш, автомобіль працює і цей експеримент доводить… Доводить, що юним експериментаторам не можна давати в руки відро з азотом!