Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

248

У Кореї представлений Hyundai Santa Fe четвертого покоління

Кросовер Hyundai Santa Fe четвертого за рахунком покоління повністю розсекречений на презентації в Кореї. Позашляховик оновленої зовнішністю і технічними даними зміг залучити живий інтерес публіки – більше десяти тисяч побачили новинку оформили попереднє замовлення, щоб отримати її одними з перших. Світова прем’єра останнього покоління пройде в березні на автосалоні в Женеві.

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

На фотографіях видно, наскільки серйозно змінився корейський позашляховик. Автомобіль буквально перетворився. Характерні трендові обриси і ультрамодні деталі явно говорять про намір Hyundai і далі розвивати наступ на ринок Європи і США.

Втім, в Росії цей міський позашляховик також користується високою популярністю, зрозуміло, в розрізі своєї цінової категорії. Нагадаємо, що рестайлінгової третє покоління, виробництво якого почалося з 2015 року, коштує від 1.9 млн рублів. Вартість максимальній комплектації обійдеться майже в 2.5 млн рублів.

І так, що нового в новинці?

Абсолютно нова зовнішність 2018 Hyundai Santa Fe

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

Дизайн передньої частини кросовера змінився до невпізнання. Оптика тепер максимально заужена у верхній частині позашляховика. Світлодіодні фари буквально губляться на тлі величезних фар, які розташувалися поверхом нижче. Схоже, що тренд на «двохрядну» оптику тільки набирає сили.

Широка, велика фальшрешетка радіатора з нестандартною для Hyundai Santa Fe масивної вітіюватого латами надає позашляховику абсолютно новий зовнішній вигляд. Зверніть увагу, «забрало» має не просто складну шестигранну форму, але і різноманітні елементи дизайну начебто широкої верхньої хромованою лінії вгорі і великого блискучого значка «Хендай».

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

Взагалі, з хромовим відтінком на Hyundai все в порядку. Сірі і блискучі вставки можна знайти на всьому кросовері, якщо обійти його з усіх сторін. Оздоблення вікон, піддон нижній захисту як спереду, так і ззаду. Рейлінги на даху також обзавелися приємним матовим відтінком.

Зрозуміло, більшість дизайнерських елементів раніше вже були випробувані на торішніх новинки на зразок молодіжного кросовера Kona, Sonata і спроби Хендаи показати себе в якості технологічного автовиробника міського водневого автомобіля Nexo, який не так давно був представлений в Лас-Вегасі на CES 2018.

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

Задня оптика також була заужена і отримала прямі лінії з ледве помітно закругленими краями. Свіжо і приємно.

Що стосується профілю, новий кросовер став виглядати солідніше. Площа скління збільшилася, вузька задня кватирка стала більше, а стійки пофарбовані в матовий чорний колір.

Він став більше

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

На презентації були представлені габарити автомобіля. Тепер вони дорівнюють 4.770 мм в довжину (плюс 70 мм), 1.890 мм в ширину (збільшення на 10 мм). Висота залишилася колишньою – 1.680 мм Колісна база вимірюється 2.765 мм, що на 65 мм більше, ніж було.

Багажник збільшився на 40 літрів, тепер до нього входить 625 літрів. Оскільки міський позашляховик буде випускатися у двох версіях – п’яти – і семимісцевою, – у другому випадку при складеному третьому ряді багажник буде вкрай невеликий, 130 літрів.

Жорстка конструкція кузова і безпечна. В 2.5 рази зросла кількість штампованих деталей з високоміцних сталей, завдяки чому жорсткість кузов зросла на цілих 15.5%. Це дуже багато. Керованість явно стане краще, а безпека і поготів.

Кросовер став престижніше в салоні

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

Інтер’єр Santa Fe 2018 модельного року став премиальнее. Стандартно збільшено якість обробки: шкіра, якісний м’який пластик, хромовані вставки. Зручність водіння автомобіля повинно зрости, оскільки, за даними Hyundai, ергономіка водія вийшла на новий, раніше недосяжний рівень.

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

Повністю змінені торпедо, кермо, важіль КПП. Тачскрін інформаційно-розважальної системи BlueLink версії 2.0 став більше і розумніше. Голосове управління дозволить не відволікатися на вибір музики і знаходження потрібної адреси по навігації в дорозі. Корейці також здивували двома незвичайними функціями мультимедіа: диктофоном і системою розпізнавання музики за типом Shazam.

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

Santa Fe отримав і нову приладову панель, природно, цифрову. Буде вона використовуватися на всіх версіях кросовера, у тому числі початкових, невідомо. Але око безумовно радує.

Дивіться також: Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

Покращена шумоізоляція не дасть стороннім звукам проникнути в салон, а додаток зі смартфона дозволить перевірити залишок паливо, завести мотор, відкрити автомобіль.

Більше електронних систем безпеки

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

Santa Fe буде активніше захищати пасажирів та інших учасників руху. Якщо коротко, то в пул електронних систем увійшли: система руху в заданій смузі, функція попередження про ненавмисному схід зі смуги руху, автоматичне дальнє світло, функція запобігання фронтального зіткнення. І вишенька на торті – система Safety Exit Assist. Якщо ви знаєте про сучасних автомобілях всі, але про цю систему не чули, нічого страшного, просто Хендай розробив і застосував її першим в світі. Функція не дасть пасажирам відкрити двері, якщо ззаду до кросоверу наближається автомобіль.

Працює вона наступним чином:

Лінійка двигунів для нового корейця

Все, що ви хочете знати про новий позашляховик Hyundai Santa Fe

Двигуни повністю перейшли від попередньої моделі. Бензиновий дволітровий турбований силовий агрегат під індексом T-GDi 235 к. с., 2.0 турбодизель (R2.0 e-VGT), здатний розвивати до 186 к. с., і ще один мотор, що працює на важкому паливі – R2.2 e-VGT. 2,2 літри, з потужністю 202 к. с.

Агрегатуватися вони будуть з однієї АКПП на 8 ступенів. Система повного приводу – HTRAC. Муфта стала повністю електричної (раніше встановлювалася електрогідравлічна).

Оголошена вартість на батьківщині Hyundai склала від 24 700 до 34 000 доларів США, або від 1.4 до 1.9 млн рублів за поточним курсом.