Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

225

Tokyo Motor Show 2017: кращі і самі дивні японські технології

Сьогодні відкрилося одне з найбільш технологічних і разом з тим незвичайних автомотошоу в світі – Tokyo Motor Show 2017 року. Протягом найближчих кількох днів ми детально обговоримо всі найцікавіші авто – і мотоновинки які з’являться на цьому автосалоні. Ну а поки пройдемося по тих новинок, які зазвичай асоціюються з японцями – технологічними версіями машин сучасності і запаморочливими варіаціями концепткарів які ми побачимо, а можливо і не побачимо на дорогах в далекому майбутньому. Як б то ні було це подія важлива майданчик для японських автовиробників і промисловості показати себе і продемонструвати найважливіші розробки за останні роки.

Дивіться також: Огляд новинок з автовиставки в Токіо 2017

Третє покоління Toyota Mirai

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Автомобілі на паливних елементах можуть бути поки під сумнівом у Європі чи в багатьох інших країнах світу. Але японці, зокрема такий автогігант як Toyota наполегливо йдуть до своєї мети. Це підтверджує третє покоління Toyota Mirai, водневий автомобіль на водневих клітинках який довів свою придатність у практичному плані і який з року в рік продовжує поліпшуватися, поступово виходячи на новий рівень технологій та якості.

Робота над водневим проектом спільно з BMW триває і до 2020 року модель під номером III повинна з’явиться у вільному доступі. Її головними особливостями стануть: менша вартість, більший внутрішній об’єм і великі габарити в порівнянні з поточною версією моделі.

Розширення виробництва також стане в майбутньому одним з ключових елементів розвитку проекту. Тойота планує вийти на виробництво 20 тис. автомобілів в рік, проти 3 тис. при поточних виробничих можливостях.

50% усіх елементів будуть замінені на новому поколінні моделі в порівнянні з поточною версією.

Toyota Concept i

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Mirai стане не єдиним прототипом з новими технологіями про яку хотілося б розповісти найбільшому японському автовиробникові. Як варіант – модель Toyota Concept i. Ідея концепції стоїть на трьох китах, трьох абсолютно різних концепціях:

Concept i це чотиримісна міська малолітражка з дивовижним дизайном

Concept i Ride це великий обсяг корисного місця всередині при мінімалістичному дизайні і зміненому управлінні у порівнянні з вихідною моделлю

Concept i Walk, електричний трицикл з розширюваною колісною базою схожої по цифрам з Segway, розробленому для використання на пішохідних зонах замість велосипеда або скоріше того ж Сігвея

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Concept I отримає просунутий штучний інтелект і машинне навчання.

Honda Riding Assist-e

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Приклад футуризму на двох колесах. Honda Riding Assist-e еволюційна модель самобалансірующейся мотоцикла від Honda яку компанія показала раніше. Однією з основних особливостей байка, крім функції балансування, стала наявність електромотора.

Завдання інженерів полягала в тому, щоб зробити експлуатацію мотоцикла в місті максимально безпечною і зручною. Як думаєте, чи вийшло?

Концепт Toyota Crown

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Вперше Тойота запустила модель Crown у далекому 1955 році. З тих пір вона отримала 14 різноманітних ітерацій. Колись її позиціонували і сприймали як недорогий автомобіль для робочої людини. З приходом моделі 15 покоління все має кардинально змінитися.

Платформа запозичена у Lexus LC/LS, підвіска напівспортивний, доопрацьована на Північній петлі Нордшлифе траси Нюрбургрінг у Німеччині. Седан отримає не тільки нову зовнішність, але і розумні системи на зразок стандарту Тойота Data Communication Module (DCM), який дозволить автомобілям компанії «спілкуватися» між собою за допомогою мережі підвищуючи безпеку і якість користування автомобілями.

Mitsubishi e-Evolution

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Так виглядатимуть нові моделі Mitsubishi через кілька років. Це електрокар з наявністю штучного інтелекту і системою самонавчання, яка може навіть давати поради водієві в тих чи інших ситуаціях.

Japan Taxi

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Ще одна непоказна на вигляд, але дуже цікава новинка від японців – автомобіль таксі нового покоління. Автомобіль був спеціально розроблений під потреби таксі і адже в ньому використовуються незвичайні рішення і сучасні технології. Оскільки Toyota розкрила технологічні особливості заздалегідь, про це прототип наступного покоління японських таксомоторів можна почитати тут:

Тойота показала нове незвичайне таксі для Японії

Машини почнуть використовуватися вже до 2020 року на Олімпійських та параолімпійських іграх.

Yamaha Motoroid

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Концепція мотоцикла майбутнього від Ямаха. За словами творців, мотоцикл «здатний розпізнавати свого власники і взаємодіяти з ним немов жива істота». Цікаво, чиї повадки були закладені в цю технологічну залізяку? Собачі?

Tj Cruiser

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

У цьому концепт-карі з першого погляду немає нічого незвичайного і новаторського. Так, дизайн непоганий, трансмісія буде включати в себе гібридну силову установку, та ще й концепція об’єднання мінівена і позашляховика в одному кузові також привертає увагу.

Але головне в ньому зовсім інше. За допомогою Tj Cruiser Toyota показує своє прагнення до перерозподілу зусиль по просуванню своїх нових моделей, відтепер вони повинні стати не тільки практичними, але і з привабливим сучасним дизайном. Не дарма назва «TJ»- це абревіатура, яка розшифровується як «T»- Toolbox, «J»- Joy, що в перекладі на рідну мову означає «ящик з інструментами» і «захват».

Захоплено зустрічаємо і дану новинку Тойота.

Toyota Century

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Третє покоління класичного манірного седана для великих «шишок» у межах Японії. Незважаючи на скромний екстер’єр, модель відрізняється безліччю новаторських технологій, отримала гібридну систему і шикарний салон з безліччю функцій. Детальніше про седані Century третього покоління читайте тут:

S-Class з Японії, нова Toyota Century показана перед дебютом у Токіо

Yamaha MWC-4

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Моторикша з Японії. Модель MWC-4-персональне засіб пересування з одним сидінням, яке не тільки захистить свого власника від опадів, але і подарує безліч позитивних емоцій під час їзди. Адже гібрид автомобіля і мотоцикла може «завалюватися» в поворотах немов мотоцикл, але при цьому виглядає як автомобіль. Цікава версія концепткара.

Toyota Fine Comfort Ride (FCR)

Концепти з 2017 Tokyo Motor Show про які ви повинні знати

Ще одна воднева модель Тойота. Мінівен який за запевненням виробника може проїхати 1000 км на одній заправці летючим паливом. Поповнення виснаженої водню триватиме недовго, всього три хвилини.

Кабіна створювалася з урахуванням можливості максимального використання простору. Не в останню чергу на цей фактор вплинула установка мотор-коліс по далеких кутах вена. Форма кузова автомобіля досить дивна, широка попереду, до задньої частини вона звужується, таким чином аеродинамічна стійкість повинна бути максимальна, при цьому не порушуються права задніх рядів машини.

Крісла за типом барних стільців можуть обертатися, даючи простір для спілкування людей, а вікна в цьому автомобілі ще несуть функцію дисплеїв.