Увага: З сьогоднішнього дня підвищені штрафи за непропуску пішоходів

231

З 10 листопада 2017 року за непропуску пішоходів штраф піднято до 2.5 тис. рублів

Увагу автомобілістам! Сьогодні, 10 листопада 2017 року, вступив в силу Федеральний закон від 30.10.2017 р. № 301-ФЗ «ПРО внесення зміни до статті 12.18 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення».

Дивіться також: Штраф за непропуску пішоходів збільшений до 1500-2500 рублів

Мета вступило в силу закону є посилення адміністративної відповідальності шляхом збільшення штрафів до 2.5 тис. рублів. Відтепер інспектор ДІБДР, який помітив автомобіліста, не пропустив на нерегульованому пішохідному переході пішого учасника дорожнього руху, велосипедиста чи іншого учасника дорожнього руху (за винятком водіїв транспортних засобів), які користуються перевагою в русі, має право виписати штраф від 1.5 до 2.5 тис. рублів.

«В цілях забезпечення безпеки життя і здоров’я пішоходів як найбільш вразливої категорії учасників дорожнього руху внесені зміни в статтю 12.18 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення», йдеться на сайті ГИБДД.

Як ми говорили раніше подібні заходи боротьби з порушенням ПДР викликали чималу кількість запитань серед автообщественности та експертного співтовариства, адже по суті це все теж «закручування гайок» і перекладання відповідальності за статистику ДТП на пішохідних переходах на автомобілістів.

Втім, на противагу, для того щоб перекосу по штрафах не було, для пішоходів – порушників також готується програма щодо збільшення штрафних санкцій за порушення ПДР. Що повинно трохи збити градус невдоволення автомобілістів.

Увага: З сьогоднішнього дня підвищені штрафи за непропуску пішоходів

Тим не менш, як і раніше ми сподіваємося, що паралельно з підвищенням відповідальності буде поліпшуватися обладнання пішохідних переходів, їх видимості на темних ділянках трас, інформативність що попереджають про присутність знаків і звичайно ж якість дорожнього покриття, хоча б безпосередньо перед пішохідним переходом (щоб в разі чого хоч загальмувати можна було б).

Інформація до роздумів: за статистикою, за 9 місяців 2017 року на пішохідних переходах сталося 10 232 дорожньо-транспортні пригоди, в результаті яких загинули 520 і поранено 11 036 осіб.