В чому головна особливість двигуна Mercedes-AMG GT?

239

Ось як працюють «Hot V» турбовані двигуни

Деякі автомобілі зразок Mercedes-AMG GT використовують «V»- образні двигуни особливої компонування, де турбіни розташовується всередині розвалу циліндрів. Ця схема на англійський манер називається «Hot V» і ось чим вона примітна.

У спробі збільшення ефективності і віддачі мотора, деякі автовиробники застосовують так звану «Hot V» компонування двигунів, поміщаючи турбіни всередину «V»- образного силового агрегату, немов запихаючи «равлики» турбін всередину двигуна, а не виносячи елементи турбонаддува за периметр силового агрегату. Це звичайно ж зменшує габарити, але як ще впливає на роботу двигуна і покращує її?

Насправді подібне розміщення здебільшого дійсно економить саме місце, адже якщо правильно розташувати турбіни і пов’язані з ними повітроводи всередині V-образного двигуна, це заощадить величезна кількість простору в порівнянні зі звичайною установкою турбокомпресора.

З цього випливає інший важливий висновок, оскільки немає «равликів», що висять навколо двигуна, звільняється набагато більше місця, яке стане у нагоді, щоб помістити трансмісію і інші елементи мотора в підкапотному просторі автомобіля.

Крім того, скорочується довжина патрубків, а відповідно стає менше і відстань, яку необхідно подолати який нагнітається повітря і вихлопним газам, щоб зробити роботу системи турбонаддува ефективніше. Повітря потрапляє в циліндри, менше нагрівається, а турбіна розкручується швидше і до більш високих оборотів.

Дивіться також: Як працює двигун Koenigsegg без распредвала [Відео]

До речі, про охолодженні. Охолодження системи також відбувається краще, оскільки схема поділяє гарячі і холодні частини турбо-системи. При даному способі установки, турбокомпресори і гарячий випускний колектор знаходяться у верхній задній частині двигуна, в той час як впускний і нагнітається повітря залишаються в передній частині авто.

Якщо цікаво дізнатися докладніше, перегляньте відео, включивши переклад англійських субтитрів: