Ось яким був перший автомобіль Хонда

269

Двигун першого автомобіля Хонди міг працювати на 9000 об/хв.

На початку 1960-х років компанія Хонда майже все знала про те, як робити хороші мотоцикли, але практично нічого не знала про те, як робити автомобілі. У підсумку щоб вийти на авторинок Японська компанія була змушена при створенні перших автомобілів застосовувати мото технології. Результати були дуже цікавими, якщо не сказати більше.

Сойчиро Хонда не любив двотактні двигуни. Він не хотів, щоб на мотоциклах, які носять його ім’я, встановлювалися двотактні мотори. У результаті компанія Хонда добре розвинула виробництво чотиритактних мото двигунів.

І коли прийшов час увійти у світову автомобільну промисловість на початку 60-х років минулого століття, інженери Хонда застосували свої специфічні знання про мотоцикли, для того щоб створити дивовижний перший автомобіль. В підсумку, це призвело до цікавих результатів.

Нагадаємо, що першим автомобілем Хонда став вантажівка Т360, який дебютував на ринку в 1963 році. Автомобіль був оснащений чотиритактним двигуном з двома розподільними валами. Обсяг мотора становив 360 куб. см. Потужність 30 л. с.

Але найцікавіше, що цей двигун у вантажівці міг працювати майже близько 9000 об/хв.

Цей двигун Хонда насправді був розроблений для спортивного автомобіля, який так ніколи і не дійшов до серійного виробництва. Мова йде про родстері Хонда С360.

Правда якщо б ця модель з’явилася на ринку, то навряд чи її чекав би успіх, оскільки з таким маленьким мотором двомісний родстер мало кому цікавий. Замість цього, нагадаємо, компанія Хонда запустила у виробництво родстер S500 з потужним мотором 500 куб. см.

Ось яким був перший автомобіль Хонда

Але повернемося до Хонді Т360, яка була среднемоторным вантажівкою. Подібне розташування двигуна під сидінням водія дозволило конструкторам вивільнити простір в салоні, а також дозволило збільшити вантажопідйомність. Як і всі перші автомобілі Хонди, конструкція вантажівки була цікавою і винахідливою. Навіть трохи дивною.

На щастя, у мережі ми наткнулися на старе рідкісне відео, на якому ви можете побачити легендарний вантажівка Хонда, двигун якого міг розвивати 9000 оборотів в хвилину.