Тест-драйв нового кросовера Хендаи Санта Фе

269

Реконструйований, змінений, оновлений Hyundai Santa Fe 2019


На тлі проходять в Пхенчхані Зимових Олімпійських ігор 2018 року залишився непоміченим реліз оновленого позашляховика Hyundai Santa Fe. Вже перші тест драйви «корейця» вразили експертів. Заїзди проводилися на батьківщині позашляховика на звивистих прибережних дорогах.

Відразу варто відзначити збільшені розміри Santa Fe. Це зроблено з метою максимально наблизити автомобіль до параметрів класу Sport. Ще одна мета – наздогнати основних конкурентів: Toyota RAV4, Nissan Rogue і Honda CR-V.

Тест-драйв нового кросовера Хендаи Санта Фе

Так, позашляховик додав:

• у довжину – 78 мм;

• в ширину – 66 мм;
• колісна база збільшилася на 10 мм.

Розробники планують представити 7-місцеву версію позашляховика, яка отримає індекс XL. Вона буде комплектуватися турбованим дизелем об’ємом 2,2 літра. Потім на ринку з’явиться 5-місцева модифікація. Ці дані актуальні для автомобільного ринку Сполучених Штатів. Традиційно азіатські виробники орієнтуються на північноамериканського споживача, і оновлений Santa Fe не став винятком.

Автомобіль, наданий для тестових заїздів, комплектувався 2-літровим турбодизелем потужністю 180 л. с., який видає 295 Нм крутного моменту. Але такий агрегат не зможуть протестувати покупці в США, так як модифікації з ним не будуть поставлятися в Штати.

Тест-драйв нового кросовера Хендаи Санта Фе

Американський ринок побачить модифікацію з 2,4-літровим газовим двигуном з 185 «конячками» і 241 Нм крутного моменту. Цей агрегат стане базовим. Крім нього, Santa Fe отримає:

• 2-літровий агрегат з турбонаддувом потужністю 232 л. с. і обертовим моментом 352 Нм;

• 2,2-літровий 200-сильний газовий дизель з обертовим моментом 434 Нм. Цей мотор стане топовим.

Всі 3 мотори будуть працювати в парі з 8-режимної автоматичною коробкою передач.

Досліджувана модифікація, за заявою конструкторів, відрізняється меншою кількістю викидів і відмінною керованістю.

Мінус, який відзначили експерти – високий рівень шуму, видаваного мотором на середніх і високих швидкостях. Тест-драйв включав поїздку по 2-полостным, повноцінним дорогах і менш комфортним путівцях магістралях.

Маневреність нового Santa Fe знаходиться на прийнятному рівні. Це не блискавична реакція, але і не повна загальмованість. На новому позашляховику водій цілком комфортно себе почуває при виході з заметів. Але під час пробних заїздів не було можливості протестувати на мокрих, засніжених або обледенілих дорогах порожнистий привід HTRAC.

Грунтуючись на технічній інформації, електронна система розподілу потужності здатна перекидати 50% зусилля на задні колеса. Для цього необхідно перейти на спортивний режим. Повний привід Santa Fe дає можливість комфортно маневрувати, плавно входити в круті повороти.

Зовнішній вигляд нового «корейця»

Тест-драйв нового кросовера Хендаи Санта Фе

Розробники в екстер’єрі позашляховика зробили ставку на масивну решітку радіатора. Це хвиляста структура, яка доступна в хромованому і матово-чорному кольорі. По краях її доповнює креативна архітектура оптичних приладів – ходових ліхтарів і фар дальнього світла.

Збільшилася площа бічного скління автомобіля, що сприяє ефективному природного освітлення салону. Профіль позашляховика відрізняється плавністю, лінія даху елегантно спадає в задній частині, що надає Santa Fe елегантний лиск.

Інтер’єр

Тест-драйв нового кросовера Хендаи Санта Фе

Що стосується внутрішнього простору, то тут «кореєць» поєднує консервативну дизайнерську концепцію з технологічністю. Вражає новий 8-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Вона допоможе не загубитися на сільських дорогах і комфортно себе почувати в щільному міському русі. Це барвиста картинка дисплея і точні голосові вказівки. Збільшує комфорт водіння наявність камери заднього виду.

Вражає пакет систем безпеки позашляховика. Він включає:

• запобігання лобового зіткнення;

• блокування засліплення, допомога виходу з подібних ситуацій;
• допомога запобігання бічних зіткнень та аварій при русі заднім ходом;
• безпечний вихід з машини;
• допомога утримання автомобіля на смузі руху;
• розвинену систему попереджень водія.

Це також розумний круїз-контроль і допоміжні оптичні прилади дальнього світла. Всі ці системи значно обмежують технічні можливості автомобіля. Щоб відчути всю його потужність і динаміку, необхідно їх відключити, що водій може зробити без проблем.

Santa Fe 2019 – резюме…

Тест-драйв нового кросовера Хендаи Санта Фе

Планується запустити позашляховик в масове виробництво вже влітку 2018 року. Можливо, до того моменту розробники внесуть у комплектацію та конструкцію автомобіля зміни, зроблять доопрацювання. Але вже зараз зрозуміло, наскільки серйозно налаштовані «корейці» на боротьбу в сегменті спортивних позашляховиків міського типу.

Тест-драйв нового кросовера Хендаи Санта Фе
Ще один доказ цілеспрямованості Hyundai – вартість нового позашляховика, яка орієнтовно буде починатися з 23 000 доларів.

Автор: Сергій Василенков