На Вольво будуть ставити нові трициліндрові двигуни Drive-E

223

Трициліндровий двигун Drive-E вперше з’явиться на Volvo XC40

Шведський автоконцерн Volvo оголосив сьогодні про історичну подію –бренд впроваджує новітній трициліндровий двигун Drive-E, який ми побачимо на позашляховику XC40. Перший в історії лінійки трициліндровий силовий агрегат обзаведеться парою одноплемінників, які також будуть додані в асортимент.

На Вольво будуть ставити нові трициліндрові двигуни Drive-E

Розроблений для того, щоб стати частиною плагін-гібридної силової установки, новий мотор можна назвати «урізаною» версією прийнятого раніше чотирициліндрового двигуна. Трициліндровий малюк буде агрегатуватися з шести – і восьмиступенчатыми трансмісіями, які будуть додані в діапазон в наступному році.

У найближчих планах Volvo – продовжити розвивати гібридне напрям, у зв’язку з чим лінійка XC40 має розростися по частині комплектацій, у тому числі деякими новими двигунами.

Drive-E отримає кілька модифікацій, а саме 150 л. с. для версії D3 (дизельна модель) та 190 л. с. – для моделі T4 (бензинова версія). В даний час в XC40 використовується тільки два двигуна – на 190 л. с. на D4 і 247 к. с. – для T5. Обидві з однаковими коробками передач.

На Вольво будуть ставити нові трициліндрові двигуни Drive-E

Новий тип силового агрегату Drive-E також віщує перший візуальний рестайлінговий ремонт кросовера XC40, вперше представленого в 2017 році. Кілька нових комплектацій плюс пара оновлених версій з унікальним обладнанням і, звичайно ж, заряджений варіант R-Design.

Дивіться також: Навіщо на автомобілях Вольво діагональна смужка на решітці радіатора

Таким чином, трициліндровий мотор буде встановлюватися під капот моделей початкового рівня.

На Вольво будуть ставити нові трициліндрові двигуни Drive-E

Технічних подробиць про новинку автовиробником поки не надано, але загальні мазки розвитку моделі XC40 тепер з’ясовані остаточно.