Електричний Smart ForTwo показав, як потрібно проходити краш-тести

265

Краш-тести електричної версії Смарт довели його безпека

Перше, що, напевно, думає кожен хто вперше побачив моделі Smart ForTwo: “Мила машинка, але наскільки вона безпечна?» Занепокоєння цілком виправдано, в світі де превалюють набагато більші автомобілі Smart виглядає немов миша, що губилася в стадо слонів.

І все ж Daimler наполягав, що моделі Smart навіть у першому поколінні були дуже безпечними автомобілями. Компанія очікувала, що багато людей будуть неохоче пересідати в мікроавтомобіль невловимо нагадує яйце на колесах, тому головним пріоритетом стало просування моделі як вкрай безпечного і технологічно продуманого засоби пересування.

Електричний Smart ForTwo показав, як потрібно проходити краш-тести

Основою системи захисту стала клітина безпеки Trіdіon, посилена конструкція, зведена навколо водія і пасажира, яка в разі аварії діє на подобу захисної клітки, що запобігає більшість деформацій і утримує величезну зовнішню навантаження.

Дивіться також: Топ-10 нових краш-тестів IIHS на боці переднього пасажира

Важливу роль у масових серійних версіях Smart грала установка двигуна в задню частину автомобіля. Втім, для нового микрокупе з електроприводом цей функціонал втрачає актуальність.

Для збільшення місткості автомобіля каркас безпеки Trіdіon перетворився на частину стилю. Його елементи видно зовні і підкреслюються разноцветием варіантів лакофарбового покриття. Непоганий хід не тільки підкреслює індивідуальність машинки, але і нагадує власникам про те, що вони завжди захищені у разі аварії.

Тим не менш конструкція Смарт не обійшлася без вад. З-за мініатюрності авто у нього практично повністю відсутні зони деформації з-за чого конструкція при зіткненні передасть максимальну кількість енергії на що сидять усередині автомобіля пасажирів, оскільки не зможе якісно поглинути енергію удару. Явний мінус.

Але все ж ForTwo зміг отримати максимальну кількість зірок у тестах Euro NCAP, обійшовши багато автомобілі в інших класах. Захист дорослих пасажирів і водія була підрахована в районі 82%.

Електричний Smart ForTwo показав, як потрібно проходити краш-тести

Єдина реальна проблема для крихітного міського транспортного засобу виникла під час випробування бічного удару об стовп. Тут автомобіль впорався явно неважливо, отримавши низький бал.

Дивіться також: Краш-тест на швидкості 80 км/год: Автомобіль проти дерева

Європейська організація дорожньої безпеки в 2014 році проводила краш-тест Smart ForTwo оснащений бензиновим 1.0 літровим двигуном, але як виявилося в підсумку не менш стійкою конструкцією виявилася і електрична версія Smart.

Підкріплюються тести відео Euro NCAP: