Чому поліцейські погоні такі популярні?

232

Відео: Поліцейські погоні в США, причина популярності

У Каліфорнії засоби масової інформації зробили з швидкісних автомобільних переслідувань цілий культ і вкрай захоплююче видовище. Якщо, проїжджаючи по якій-небудь автостраді або по місцевому проїзду водій чує звук сирен і повз нього пролітає кавалькада з переслідуваного і переслідувачів, на 80% шанс буде вірний, що в цей самий момент в прямому ефірі погоню дивляться тисячі людей на своїх телевізорах.

Що приваблює людей у цьому дивному занятті і чому подібні погоні стали такими популярними? Відповідь як нам здається простий. Драма, швидкість, небезпека, екстрим і азарт. Іноді навіть гумор. Саме ця гримуча суміш захоплює глядачів. Плюс, подача. Було б дивно, що місце де розташована «Фабрика мрій» не змогло б вичавити максимальний профіт з такого жаркого інформприводу.

Дивіться також: Відео: Високоінтелектуальний американський коп

Видання «The New Yorker» задалося низкою запитань і спробував розглянути проблему з різних точок зору, випустивши відео розповідає про те, чому, на їхню думку, погоні так популярні, чому це відбувається саме в США і немає в популярності «Шоу» провини суспільства?

Залишимо філософські міркування про те, що з’явилося первей, яйце чи курка, для філософів. Ми лише скажемо, що за даними The New Yorker з 1979 року в гонитві загинуло близько 13 тис. осіб, а це означає, що поліцейські погоні щорічно вбивають на території США більше людей ніж повені, торнадо, урагани і удари блискавок разом узяті. Однак, вражає.

У відео розповідається все більш докладно і звичайно ж це приправлено кадрами божевільних гонитв, від яких кров холоне в жилах… Ці бої без правил будуть популярні ще довго.