Відео: Smart ForTwo – дизельна чадящая малявка з 230 лз

255

Драгстер на базі Smart ForTwo який може обігнати Ferrari

Драгстеры – це зовсім не обов’язково величезної довжини автомобілі з метаноловыми двигунами приголомшуючого обсягу. Іноді це може бути всього-навсього мікроавтомобіль Smart. Але маленький, не означає без потенціалу!

Багатосторонність двигуна 1.9 TDI відома в Європі. Він і економічний, і в міру технологічний, надійний і готовий прийняти будь-які тюнінг ідеї свого господаря. Фактично, багато автовласників розповідають про феноменальну витривалості цього силового агрегату, що працює на важкому паливі і навіть віддають перевагу поважному дизелю перед більш новою версією 2.0 TDI.

Іноді турбодизельні двигуни люблять вдавати гоночними двигунами. Наприклад, нерідко ці силові агрегати можна побачити на спорт версіях таких моделей як SEAT Ibiza, Skoda Fabia RS і інших моделях які своїми показниками довели свої можливості на треку.

А як вам ідея свапнуть цей двигун на скромну міську двомісний Smart ForTwo і зробити з нього дрэговый спорткар?

Відео: Smart ForTwo - дизельна чадящая малявка з 230 лз

Звичайно зміни цього автомобіля навряд чи носили глибокий характер, долають серйозні сумніви, що хитра автоматизована механічна коробка від драгстера була втиснута в цю дрібноту. Але візуально автомобільчик серйозним чином змінився, роздувся ззаду т отримав ряд доопрацювань, які дозволять йому стати швидким і крутим на прямих трасах.

Потужність йде на задні колеса. Ми не знаємо, яким обертовим моментом має цей незвичайний гоночний болід, але ґрунтуючись на даних, що під його умовним капотом встановлено 230 л. с., момент повинен перевищувати 400 Нм. У будь-якому випадку, п’ята точка опори не завадить. Щоб в запалі гонки Smart не зробив заднє сальто.

Дивіться також: чи Завжди автомобіль з більш потужним і об’ємним двигуном буде швидше? Приклад: Mercedes-S63 AMG V8 vs S65 V12

Маленькому звіру вдалося зробити чверть милі за 14 секунд і розігнатися за цей час до 170 км/ч. Непогана надбавка до швидкості, враховуючи, що стандартний Смарт встигає на цьому відрізку розігнатися до 100 км/ч.