Як вплине заборона дизельних машин в містах Німеччини на автопромисловість?

235

Дизельні двигуни в Німеччині стануть під забороною, що це означає для промисловості?

Вищий суд Німеччини надав міським радам право забороняти використання дизельних автомобілів у центрі міст. Що це може означати для автомобільної промисловості?

Після двох з половиною років після початку так званої справи по «Дизельгейту», автовиробники знову зіткнулися з серйозними проблемами. Вищий адміністративний суд Німеччини дав можливість державним і муніципальним органам влади вводити заборони на використання дизельних автомобілів без дозволу центрального уряду.

Як вплине заборона дизельних машин в містах Німеччини на автопромисловість?

Що дивно, як тільки заборона буде введена в дію, він негайно за законом вимагатиме заборонити пересування всі дизельні автомобілі на яких встановлені двигуни, що відповідають екологічним вимогам Euro 5! З вересня 2019 року за ними з центрів міст вирушать машини з набагато більш свіжими эконормированными двигунами Euro 6!

Дивіться також: Відео: дизельний мотор потужністю 2200 л. с. вибухнув при випробуваннях

Групи борців за екологію наполягають на тому, щоб Дюссельдорф і Штутгарт взяли більш рішучі заходи для очищення повітря від свого дизельного смогу. Ці два міста – як і більше 70 інших міст Німеччини-регулярно порушують правила Європейського Союзу щодо рівня забруднення повітря.

Штутгарт був головною метою удару зелених, оскільки там стоять центральні офіси Mercedes-Benz і Porsche

Удар по дизельним автомобілів виявився дуже точним і точковим. Столиця автомобілебудування Німеччини з політиками, які дотримуються зелених поглядів, відмінний початок для експансії здорового способу життя для мільйонів людей. А що для цього потрібно буде залишити цих людей без можливостей використовувати їх автомобілі на дизельній тязі, в цьому немає нічого страшного.

Місцеві газети вже оголосили, що заборони на в’їзд дизельних машин в центральні частини міст незабаром поширюватися по всій країні. Єдиним можливим винятком можуть стати машини з двигунами, що працюють на “важкому паливі”, комунальних служб, поліції, будівельних та деяких інших транспортних структур.

Потенційно, приблизно на 12 млн. автомобілів можуть накласти бан.

Так як це раптове рішення може вплинути на всю світову автомобільну індустрію? Якщо брати реально весь автосвіт, то ніяк не вплине. Дизельні двигуни будуть без обмежень в обігу в інших країнах світу, до тих пір, поки місцева влада не вирішать накладати схожі обмеження у себе на батьківщині.

Якщо буде попит, буде і пропозиція. Іншими словами, німецькі автобудівники не будуть відмовлятися від виробництва дизельних машин, до тих пір, поки це рентабельно і поки за ці машини дають гроші.

У самій Німеччині жителі великих міст будуть змушені поступово переходити на альтернативні види палива: зріджений газ або электрогибридные моделі. З часом попит на такі автомобілі зростав би й так, але тепер його непогано підганяють.

Як вплине заборона дизельних машин в містах Німеччини на автопромисловість?

Ось можливе обурення і зростаюча соціальна напруженість серед тих автовласників, які нещодавно придбали новенькі дизельні машини, а тепер їм доведеться по другому разу купувати іншу машину, це певний ризик. В іншому В найближчі кілька років кардинальних змін не передбачається.

Дивіться також: Дизельний Pajero Sport вартістю 2,4 млн рублів, оголошені ціни в Росії

Нагадаємо, що багато Європейські столиці заявили про швидке заборону дизельних або просто старих автомобілів з ДВС. Але на відміну від Німеччини, в Лондоні, Парижі та інших великих містах, планують перейти на електрокари не так швидко.