Audi grandsphere натякнув на вектор розвитку флагманських моделей бренду

65

Компанія audi представила концептуальний седан grandsphere, який є своєрідним передвісником наступного покоління флагманського a8.

Модель виконана в тій же стилістиці, що і раніше показаний прототип skysphere. Вона має максимально обтічний кузов, при цьому її корми більше нагадує фастбек, ніж класичний седан.

Модельний ряд audi

Машині покладена велика безрамкова решітка радіатора з гексагональними осередками і вузькі смужки фар. Цікаво, що за рахунок даних елементів передня частина кузова нагадує мордочку чеширського кота.

Автомобіль також звертає на себе увагу величезними 23-дюймовими колесами, дизайн яких нагадує концептуальний audi avus, показаний німцями ще в 1990-их рр.

Передні і задні двері шоукара відчиняються в різні боки, при цьому центральних стійок кузова тут немає, за рахунок чого забезпечується максимально легкий доступ в салон.

Останній має традиційну компоновку, причому між передніми кріслами розташувалася невисока перегородка. У ній передбачено два підстаканники з функцією охолодження.

Так як концепт оснащений повноцінним автопілотом четвертого рівня, то кермо і педалі у автомобіля за замовчуванням заховані. Як таких дисплеїв тут немає, але є проектор, що виводить картинку безпосередньо на дерев’яну передню панель.

Для взаємодії зі штатною інформаційною системою використовується новий інтерфейс «mmi touchless response». Останній являє собою комбінацію з обертається шайбочки і декількох кнопок, розташованих на дверних панелях. Втім, з назви інтерфейсу не складно здогадатися, що управляти функціоналом авто можна і без торкань — за допомогою жестів.

Розумна електроніка прототипу здатна розпізнавати водія і пасажирів, автоматично відкриваючи для них двері і виставляючи персональні налаштування сидінь і клімату. Для максимально комфортних поїздок передні крісла можна відкинути назад на кут до 60 градусів.

Audi grandsphere concept побудований на платформі ppe концерну volkswagen. Седан досягає в довжину 5,35 метрів, завширшки — 2,0 м, а у висоту-1,39 м. Його колісна база не афішується, але вона явно більше, ніж у нинішнього a8.

У рух представлений прототип приводять два електромотора. Один з них встановлений спереду, а інший ззаду, тобто представлений автомобіль є повнопривідним.

Сумарно дані движки видають 710 к.с. І 960 нм, дозволяючи моделі «вистрілювати» з місця до сотні менш ніж за 4,0 секунди. З метою заощадження енергії максимальна швидкість обмежена електронікою, але її ліміт розробники не афішують.

При цьому відомо, що прототипу покладена тягова батарея ємністю 120 квтг. На думку розробників, з нею авто може проїжджати до 750 км. При цьому заряджати акумулятор можна від 270-кіловатних станцій: на заповнення заряду з 5 до 80% потрібно всього 25 хвилин.

Запускати концепт в серію німці не планують, проте деякі з показаних на ньому рішень з’являться на наступнику нинішнього a8, поява якого очікується в 2024 році.