Фірма brm побудувала точну копію боліда p15 v16 і розігнала його до 306 км/ч

86

У компанії british racing motors (brm) вирішили реанімувати свою класичну модель — формульний p15 v16 зразка 1950-их рр. Поки представлений перше з наступних трьох примірників боліда, побудувати які у фірмі вирішили до свого 70-річчя.

Повідомляється, що даний автомобіль був розроблений за оригінальними післявоєнними кресленнями. Для його побудови довелося відтворити понад 36 000 різних деталей.

Сучасний brm p15 v16 повністю повторює класичну модель, і в рух його приводить легендарний 1,5-літровий наддувний двигун v16, який тільки сам по собі складається з більш ніж 4 000 компонентів.

Мотор здатний розвивати 593 к.с. І розкручуватися аж до 11 800 об/хв. Втім, перші тести показали, що обороти цілком можна підняти і до 14 000. Розігнати машину при цьому вийшло до 306 км/год.

До слова, болід пройшов серію випробувань на треку блайтон парк в британському лінкольнширі, причому адміністрація гоночної траси просимо розробникам на вироблений машиною шум — понад 95 дб.

Розробники підкреслюють, що хоча конструктивно представлений автомобіль максимально точно повторює класичну модель, але деякі з його компонентів виконані із застосуванням сучасних технологій, що покликане зробити його більш безпечним.

«наживо ” побачити brm p15 v16 можна буде на фестивалі goodwood revival, який пройде з 17 по 19 вересня 2021 року. В рамках даного заходу автомобіль здійснить поїздку по місцевому треку.

Відомо, що побудований автомобіль належить джону оуену (john owen), який є сином засновника формульної команди british racing motors. А ось два поки ще не готових автомобіля будуть продані, але їх вартість не афішується.