Електричний skoda enyaq iv на переставці показав незадовільний результат

92

У розпорядженні іспанського порталу km77 виявився новий skoda enyaq iv, і журналісти вирішили перевірити керованість першого електричного кросовера чеської марки так званим «лосиним» тестом». Нагадаємо, що в ході останнього автомобіль повинен на швидкості ухилитися від раптово виниклої на дорозі перешкоди.

Конкретно на тестах у іспанців була модифікація enyaq iv 60, яка має 179-сильний електромотор і тягову батарею ємністю 58 квтг. Споряджена маса у такого кросовера становить 1 950 кг.

На жаль, чеський електрокар зміг пройти “лосиний тест” тільки на швидкості 67 км/год, в той час як еталонним показником є 77 км/ч.більш того, в ході однієї зі спроб автомобіль і зовсім пішов у сильний занос, і тільки майстерність водія дозволило уникнути дтп.

Експерти порталу прийшли до висновку, що рулиться чеський кросовер погано, причому більш важкі повнопривідні версії моделі можуть виявитися навіть гірше протестованої передньопривідної.

Плюс журналісти розкритикували роботу esp, яка активно втручалася в руліжку і пригальмовувала праве колесо автомобіля. Вони згадали, що така ж поведінка спостерігалося і у соплатформенного volkswagen id.4, правда останній в ході тестів показав куди більш високий результат — 73 км/ч.

Перший електричний кросовери skoda поступається не тільки родинному vw id.4, але і багатьом іншим однокласникам, серед яких hyundai kona electric (74 км/год), mazda mx-30 (74 км/год), tesla model y (75 км/год) і dacia spring (77 км/год).

Справедливості заради, іспанці також помітили, що тестова машина з 20-дюймовими колесами йшла з «дубовими» покришками bridgestone turanza eco розмірністю 235/50 і 255/45 спереду і ззаду відповідно.

Останні не дуже добре проявляють себе при маневрах, і раніше через даної гуми погані результати отримали новий кросовер toyota rav4 і легкий хетчбек vw golf.