Злісних порушників пдр притягнуть до кримінальної відповідальності за новою статтею

42

До кінця 2021 року в кримінальний кодекс рф можуть бути внесені поправки, що передбачають кримінальну відповідальність для злісних водіїв-порушників.

Проект поправок розроблений членами партії “єдина росія” і має на увазі введення в кк відповідної статті 264.2. Згідно з нею, кримінальне покарання буде загрожувати особам « ” схильних до адміністративного покарання або позбавлених прав керування транспортним засобом» у разі порушення ними пдр.

Фото tvc.ru

Наприклад, якщо автомобіліст, раніше позбавлений водійського посвідчення за серйозне порушення пдр (виїзд на зустрічну або перевищення швидкості на 60 і більше кілометрів на годину), продовжить їздити на машині і знову зробить один з цих проступків, то йому буде загрожувати або істотний штраф (від 200 до 300 тисяч рублів), або позбавлення волі на строк до 2 років.

Перший заступник голови фракції «єдина росія» в держдумі дмитро вяткін пояснив, що подібне покарання загрожує саме за повторні порушення, а не за те, що водій сів за кермо, будучи позбавленим прав.

За його словами, поправки враховують виключно правопорушення, за якими автомобілісту вже були винесені судові рішення. Якщо ж людина просто нарветься на штраф з дорожньої камери (наприклад, за все те ж перевищення швидкості на 60 км/год), то відповідальність за новою статтею кк йому загрожувати не буде.

Зауважимо, що за прийняття таких поправок вже висловилися як в державно-правовому управлінні президента, так і в уряді. Тепер залишається дочекатися відкликання верховного суду, але все вказує на те, що нововведення будуть затверджені найближчим часом.