Дисплей а-ля tesla і приплюснуте кермо: renault розсекретив салон нового кросовера austral

37

Перед водієм розташувався вже знайомий по megane e-tech l-подібний кластер, що об’єднує приладову панель і величезний тачскрін мультимедійної системи openr link. Загальна площа екранів – 774 квадратних сантиметри. Система “дружить” з android auto і apple carplay і має вбудовані сервіси google, причому для доступу до більшості важливих функцій знадобиться не більше двох натискань, відзначають в renault.

Спереду передбачено безліч відсіків для зберігання, обсяг яких в сукупності досягає 30 літрів, а опціонально можна буде замовити лоток для бездротової зарядки смартфона. Ще одна особливість austral-відсутність трансмісійного тунелю, завдяки чому звільнилося більше місця для ніг задніх пасажирів.

Практичності кросоверу додають складна спинка заднього дивана: в дорогих комплектаціях вона оснащена електроприводом, управляти яким можна за допомогою кнопки в багажнику.

Austral багато перейняв у megane e-tech як всередині, так і зовні, проте в основі моделей лежать різні версії платформи cmf: megane побудований на електричній cmf-ev, яку ділить з nissan ariya, а austral – на новій версії cmf-cd3 для машин з двс.

Вже підтверджено, що в моторну гамму увійдуть виключно гібридні установки. Базовим варіантом стане система e-tech з 1,3-літровим наддувним мотором tce і 12-вольтовим стартер-генератором, а більш потужним версіям дістанеться помірно-гібридна система з мотором 1.2 tce і 48-вольтовим стартер-генератором, що видає 200 кінських сил.

Можливо, renault опублікував останній тизер austral перед прем’єрою, яка повинна відбутися вже скоро: старт продажів кросовера в європі намічений на весну.