Mitsuoka вирішить проблему довгих черг за ретрокроссовером на базі toyota rav4

35

Як повідомляє японське видання car watch, контрактне виробництво mitsuoka buddy організовують на підприємстві mitsubishi fuso bus manufacturing, яке займається випуском автобусів, а також на заводі спецтехніки tonox. Передбачається, що це дозволить скоротити термін очікування кросовера на рік — з 2,5 років до півтора.

Раніше повідомлялося, що в 2021 році частку buddy довелося 60 відсотків від загального обсягу оплачених замовлень автомобілів mitsuoka, а тираж моделі, який спочатку становив всього 50 примірників, збільшили до 300 штук. Кросовер пропонується в декількох модифікаціях: з 2,0-літровим «атмосферником» потужністю 171 кінська сила в парі варіатором direct shift — cvt і з гібридними установками-218-сильною на базі двигуна 2.5 і 222-сильною з електромотором в приводі задніх коліс. Модель продається тільки в японії і коштує від 4 697 000 до 5 899 300 ієн (3,1-3,9 мільйона рублів).

Mitsuoka також оголосила про завершення виробництва спорткара rock star, проте з buddy це не пов’язано: заявлений тираж рок стара становив 200 примірників, і зараз, через три з половиною роки після початку збірки, з конвеєра зійшов останній автомобіль. Rock star був побудований на агрегатах mazda mx-5 і виконаний в стилі класичного chevrolet corvette stingray, проте такої популярності, як buddy, він не здобув.

Серед інших проектів mitsuoka motors — модель viewt, яка побудована на базі nissan march і впускається в кузові седан і хетчбек. А одним з найвідоміших автомобілів компанії був спорткар orochi, який вироблявся в період з 2006 по 2014 рік.