Geely і lifan створять станції з оперативної заміни акумуляторів на електрокарах

26

Процес зарядки-слабке місце в експлуатації будь-якого електромобіля. В основному цей процес займає дуже багато часу-від тридцяти хвилин до декількох годин. На даний момент є два способи вирішення даної проблеми, точніше дві технологи-швидкісні зарядні станції і змінні акумулятори

Остання технологія викликає великий інтерес. На даний момент вона знаходиться лише в стадії розвитку і застосовується лише в китаї. Правда, з кожним роком вона набирає обертів і все більше автовиробників починають конструювати машини з урахуванням можливості застосування «свапа» батарей. Піонером тут стала компанія nio, трохи пізніше до них приєднався концерн geely, представивши мінівен maple 80v.

Процес «свапа ” порівняно простий. По місту розкидані десятки різних станцій, де накопичуються і заряджаються акумулятори. Машина, заїжджаючи на станцію, потрапляє на підйомник, де спеціальні роботи знімають захист акумуляторного відсіку, прибирають сіла батарею, яка відправляється в бокс на зарядку і встановлюють свіжу. Залишилося дочекатися закручування гайок і можна вирушати в дорогу з повним зарядом. На всю процедуру йде не більше десяти хвилин, що можна порівняти з часом заправки звичайної машини!

До слова про станції, в даний момент концерни geely і lifan створили спільне підприємство з розвитку мережі. До середини десятиліття сп розраховує поставити до 5 тисяч станцій по заміні акумуляторів в 100 великих містах китаю. Також обидві фірми займуться утилізацією батарей і відновленням акумуляторів, які залишаються придатними для експлуатації.