5 причин купити кросовер haval jolion (і дві – ще подумати)

41

Haval jolion бадьоро стартував в минулому році і вже мітить в топ-25 найбільш продаваних у нас моделей. Шанси потрапити туди у китайського кросовера великі: він і виглядає привабливо, і забезпечений сучасними агрегатами і системами. І ціни на нього привабливі.

в профіль jolion виглядає гармонійно. А по простору в салоні складається відчуття, що це розтягнута версія кросовера в-класу.

водій п’яний, а оштрафують пасажирів? так!5 прийомів, щоб урвати машину без дилерських накруток в 2022-му3 звички водіїв, які призводять до дтп. А ви так робите?

Сучасні турбомотор і робот

Якщо хочеться кросовер, але грошей в обріз, jolion — не найкращий варіант. Creta, kaptur і arkana в «базі» мають скромні атмосферники 1.6, а тому їх стартові ціни нижчі.

Haval пропонує свою модель виключно з сучасним турбомотором 1.5. А замість варіатора (на renault) і класичного автомата (на hyundai) «китаєць» використовує робот з двома зчепленнями.

Двигун на версіях з переднім приводом видає 143 к.с., з повним — 150. І це не відмінності в прошивках, а абсолютно різні агрегати. У них навіть робочий обсяг на кілька “кубиків” відрізняється.

Витрата приблизно однаковий-близько 10 л/100 км в змішаному циклі. Динаміка теж-9,8 с до сотні. Причому близький за потужністю турбомотор на пропорційних кросоверах volkswagen taos і skoda karoq економічніше і спритніше.

Просторий салон

Виконана в сучасному мінімалістичному стилі приладова панель не «тисне» на сидячих спереду. Просторо і водієві, і пасажиру.

По-справжньому привільно можна розташуватися на другому ряду. Такого простору немає навіть в кросоверах класом вище! це особливо відчувається по запасу місця в колінах. Є і всі необхідні зручності, включаючи обігрів сидінь (з середньої комплектації elite) і центральний підлокітник.

Але місця по ширині для трьох дорослих пасажирів впритул. Тут вже ніякого дива: якщо довжину машини виробники часто варіюють, то ширина завжди залишається стандартною для сегмента. Втім, і тут у хавейла є переваги перед конкурентами. У моноприводной версії рівна підлога, а з трансмісією 4wd з’являється невеликий «горб». Середньому пасажиру ставити ноги зручно.

в топових комплектаціях зустрічається коричневий або бежевий салон: виглядає дуже круто!

Хороша обробка

У комплектаціях comfort і elite на джоліоні стоять тканинні сидіння з обігрівом. У максимальному виконанні premium з’являється шкіряна обробка. Причому колір можна вибрати: чорний, світло-коричневий або бежевий. У поєднанні зі вставками на оббивках дверей і приладової панелі (на ній — ще й з візерунком!) салон виглядає багато для в-класу. А до світлої шкіри додається також прострочка контрастною бронзовою ниткою.

Пластик хоча і жорсткий, на вигляд дуже гідної якості. «цвіркунів ” в нових машинах не спостерігається (перевірено і на передсерійних примірниках). І що особливо приємно-немає мазкого і легко дряпається чорного “рояльного лаку”. Всі декоративні вставки оформлені так, що і через роки експлуатації у адекватного власника будуть виглядати красиво.

навряд чи хтось зможе поскаржитися на тісноту на другому ряду. Сидіння не регулюється.

Багате оснащення

Ще в перші роки своєї присутності в росії китайські марки пропонували більше обладнання, ніж конкуренти за ті ж гроші. У базовому джоліоні за 1,4 млн рублів вже будуть датчики світла і дощу, центральний замок з пультом дистанційного керування, безключовий доступ в салон і запуск двигуна кнопкою, клімат – і круїз-контроль, мультимедійна система з екраном діагоналлю 10 дюймів, обігрів передніх сидінь.

У максимальній комплектації з’являться рідкісні для компактних кросоверів адаптивний круїз-контроль з іншими водійськими асистентами, проекційний дисплей, не у всіх наявні автодоводчики на всіх стеклах. Якість зображення з камери заднього виду або кругового огляду (якщо встановлена) приголомшливе: у преміум-моделей таке не завжди побачиш.

комбінація приладів-цифрова у всіх виконаннях. Читається непогано, персоналізація скромна.меню медіасистеми добре структуровано. Картинка з камер-вище всяких похвал.

Приваблива ціна

«база» оцінюється в 1,4 млн рублів з механічною коробкою і в 1,5 млн — з роботом. Суперники, на перший погляд, дорожчі. Renault kaptur коштує 1,25 і 1,38 млн відповідно, arkana — 1,33 і 1,46 млн, hyundai creta — 1,3 і 1,36 млн.рублів. Однак укомплектовані вони гірше, а під капотом — атмосферники 1.6 потужністю 114 сил у «французів» і 123-сильний у «корейця».

У топових виконаннях розбіжність вже на користь хавейла. Він за прайсом коштує максимум 1,89 млн, тоді як arkana — 1,9 млн, creta — 2,1 млн. Різниця невелика, але для кого-то і вона може виявитися вирішальною.

І все ж «китаєць ” небездоганний. Є у джоліона пара особливостей, які можуть зіпсувати позитивне враження.

Акуратно з помічниками

9 популярних кросоверів, які не втрачають в ціні (ну, майже!)

Активний “круїз”, системи підтримки дистанції і автогальмування на джоліоні працюють без радара. Дані для них поставляє стереокамера на вітровому склі. Поки погода хороша, різниці в реалізації немає.

Проте в темряві камера працює гірше. У дощ, сніг і сльота машина видасть повідомлення про непрацездатність електронних помічників. Якщо ж вони все ж активувалися, будьте напоготові: точність роботи буде нижче, можливі помилки. А це підвищує ризик аварії.

багажник за реальними вимірами-менше 300 л. Замалий для такого кросовера!

Переналаштувати повний привід

новий (і великий) кросовер з китаю: тест-драйв «за кермом»

Повнопривідний haval jolion оснащений муфтою borgwarner, також відомої як haldex п’ятого покоління. Вона працює не настільки чітко, як, наприклад, на машинах volkswagen і skoda.

У звичайному і спортивному режимах руху пізно підключається друга вісь. Крім того, jolion демонструє схильність до заносу. При перестроювання через засніжені колії китайський кросовер поводиться невпевнено і гуляє по траєкторії.

Номінант гран-прі «за кермом»

До участі в гран-прі» за кермом ” 2022 допускаються тільки нові моделі, тобто з’явилися в 2021 році або змінили покоління — фейсліфт, рестайлінг і оновлення моторної гами в розрахунок ми не приймаємо. haval jolion — стовідсоткова новинка. А наскільки він хороший? давайте відповімо на це питання разом!

Зробити це можна вже зараз — голосування електронне, і триватиме воно до 28 лютого 2022 року. Цього разу ми знову розіграємо три автомобілі серед тих, хто візьме участь у голосуванні.