5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

301

П’ять зиминих рад для автолюбителів.

Зима знову заявила про себе, засипавши багато регіони снігом і скувавши все навколо льодом. Хоча, варто визнати, сніжна зима створює ідеальні можливості для фотографування і малювання картин, а також піднімає настрій під час прогулянок. Але для більшості автомобілістів холодна і сніжна зима – це суцільний головний біль. І добре, якщо хтось може обійтися без автомобіля в негоду.

Однак не всі можуть собі це дозволити, оскільки з ранку потрібно везти дітей в дитячий сад або школу, а також їхати на роботу. В цьому випадку не залишається нічого іншого, як боротися з примхами зимової погоди, викопуючи свої автомобілі з-під снігу і очищаючи їх від льоду.

5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

Ось в такі моменти автовласникам доводиться застосовувати всі свої знання і вміння з швидкого очищення машини. Насправді існує безліч порад, які допомагають впоратися з наслідками стихії. Правда, не всі поради ефективні. Але деякі заслуговують нашої уваги. Природно, ми не можемо знати про всіх корисних радах, так необхідних кожному автомобілісту в зимовий час. Але, на щастя, сьогодні існує Інтернет, з допомогою якого ми можемо знайти безліч корисних лайфхаков для автомобілістів. У тому числі зимові автомобільні лайфхаки.

Ми полегшили для вас завдання, відібравши кращі лайфхаки для автомобілістів, які допоможуть вам при поганих погодних умовах у зимовий час і зроблять ваше подорож за кермом більш безпечним.

1) Боротьба з запотівання стекол в машині за допомогою піни для гоління

5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

З настанням зимових холодів всі автолюбителі стикаються з дратівливим запотівання стекол автомобіля. Особливо коли на вулиці йде сніг або дощ. В результаті запотівання стекол (в першу чергу лобового) може видимість автодороги, з-за чого водій може не помітити автомобілі і пішоходів. Всі ми знаємо, що це небезпечно. Але як бути? Ми вже не раз обговорювали цю тему на сторінках нашого інтернет-видання, публікуючи поради щодо швидкого усунення запотівання стекол. Багато з них ефективні і цілком застосовні на практиці. Детальніше про це можете прочитати тут.

Сьогодні ми пропонуємо для вас ще один дуже простий і ефективний спосіб, який допоможе вам швидко прибрати конденсат зі скла, що приводить до зменшення оглядовості.

Для цього візьміть звичайний крем для гоління і нанесіть його на поверхню скла машини, а через кілька секунд зітріть серветкою, рушником або ганчіркою з мікрофібри.

5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

Після видалення крему на склі залишиться невидимий тонкий шар хімічних речовин, які будуть перешкоджати осідання вологи. Але чому звичайний крем для гоління володіє тим же ефектом, що і різні дорогі хімічні засоби захисту скла від запотівання (аерозолі «антивлага», «антидощ» тощо)? Вся справа в тому, що подібні засоби містять у своєму складі ті самі речовини, що відштовхують вологу з поверхні, які є в будь-якому крем для гоління. Напевно у багатьох в будинку знайдеться крем для гоління, який швидко врятує скла від постійного запотівання, причому нітрохи не гірше, ніж спеціальні аерозолі.

Також для того щоб прискорити процес осушення стекол усередині салону, відкрийте на короткий термін вікна автомобіля. Це забезпечить швидке позбавлення салону від вологи і, відповідно, усунення конденсату в машині, який осідає на склі.

2) Розтопити лід оцтом

5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

Шар льоду на вікнах автомобіля – ще одна дуже неприємна річ, з якою стикається кожен автолюбитель, ставить автомобіль в зимовий час на вулиці. Справа в тому, що лід, як і туман, може істотно знизити оглядовість за кермом. Це дуже небезпечно. Причому як для водія і пасажирів, так і для інших учасників дорожнього руху. Адже із-за поганої видимості за кермом ви можете потрапити в ДТП.

А раз це стосується безпеки всіх учасників дорожнього руху, то ви повинні пам’ятати, що виїжджати на дорогу можна тільки повністю очистивши вікна від льоду. Правда, на жаль, не всі знають, як це можна зробити досить швидко. І саме тому багато автолюбителів в поспіху відправляються в шлях, не очистивши скла повністю, що іноді закінчується плачевно.

Ну, по-перше, самий кращий спосіб прибрати лід зі скла машини – це завести двигун, і, давши йому прогрітися, включити піч на повну потужність, направивши потоки повітря на стекла. Потрібно пристойно часу, щоб відтанули всі скла. Природно, швидше за все розмерзнеться заднє скло, оскільки в будь-якому автомобілі воно обігрівається за допомогою електрики. Але що робити, якщо ви не можете чекати? У цьому випадку вам потрібно поставити автомобіль у тепле місце, де скла відтануть за короткий час.

5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

По-друге, так як не у всіх є можливість помістити замерзлий автомобіль в тепле приміщення, існує ще один дієвий метод, який допоможе розтопити лід за короткий час.

Для цього ви можете використовувати звичайний оцет і теплу воду, змішавши 3 частини оцту з 1 частиною води. Бажано помістити цю суміш в пляшку з розпилювачем. Потім розпиліть отриману рідину в першу чергу на лобове скло автомобіля. Далі бажано таким чином розпорошити рідина на інші скла машини.

Цей зимовий автомобільний лайфхак не тільки простий, але і дуже дешевий спосіб очистити скла від обмерзання.

Якщо у вас немає пляшки з розпилювачем, змішайте оцет з водою в простій пляшці. Проробіть в кришці отвір, після чого вилийте рідину з пляшки на лобове скло. Звичайно, краще нанести рідина з допомогою розпилювача. Але обробка скла без розпилювача все одно краще, ніж нічого.

3) Очищення льоду за допомогою пластикової картки

5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

Оцет з водою, безумовно, відмінно допомагає розтопити лід на склі машини, але тим не менш не чекайте від рідини якоїсь магії і фантастики. Лід вам все одно доведеться шкребти, благо зробити це буде вже простіше після впливу оцту. Всі ми знаємо, що найзручніше очищати лід зі скла спеціальним скребком. Але, як закон підлості, коли машина покрилася льодом, цього скребка найчастіше не виявляється. Як же в такому випадку бути?

Майже напевно у будь-якого автомобіліста може бути з собою пластикова карта, за допомогою якої досить-таки легко очистити скла від льоду.

Якщо вам шкода банківську карту, то ви можете скористатися бонусної, дарунку або будь-якої іншої пластикової карти. Так, застосування карти не за призначенням може призвести до її пошкодження. Але її можна легко замінити на нову. Тим більше не доводиться вибирати, коли у вас дійсно немає під рукою скребка. А адже чисті скла – це ваша безпека за кермом.

Дивіться також: 7 найкорисніших зимових опцій в автомобілях

А що робити, якщо немає ні скребка, ні пластикової картки? У цьому випадку ви можете скористатися старим компакт-диском. Але ні в якому разі не використовуйте металеві або скляні предмети, так як вони з великою ймовірністю подряпають автомобільні скла.

4) Використовуйте наповнювач для котячого туалету в якості засобу допомоги, якщо ваш автомобіль застряг

5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

Природно, багато автомобілістів в зимовий час стикаються з проблемами руху на слизькій і засніженій поверхні. Напевно, немає водія зі стажем, який ніколи не застрявав в зимовий час. На цей випадок також існує маса рад. На просторах Інтернету ми знайшли цікавий лайфхак, який допоможе вам вибратися з снігового полону.

5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

Всі ми знаємо, що найчастішою причиною застрягання автомобіля є відсутність зчеплення провідних коліс з дорожньою поверхнею. Наприклад, заїхавши в сніг і зупинившись навіть ненадовго, ваша машина при рушанні з місця може забуксувати з-за того, що найчастіше під снігом знаходиться лід. У підсумку, щоб виїхати зі снігу, потрібно забезпечити достатнє зчеплення коліс. Але як це зробити, якщо під колеса нічого підкласти? На допомогу в цьому випадку може прийти звичайна наповнювач для котячого туалету. Засипавши гранули під колеса, ви можете повернути колесам зчеплення, і машина поступово виїде.

У вас немає гранул для котячого туалету? Не біда. Для зчеплення коліс ви можете використовувати гумові салонні килимки вашого автомобіля. Поклавши їх під колеса, ви забезпечите їм додаткове зчеплення, і, найімовірніше, автомобіль зуміє рушити з невдалого місця.

5) Очищення фар за допомогою зубної пасти

5 аварійних зимових автомобільних лайфхаков

Фари є важливим компонентом безпечного водіння. Особливо важливі фари автомобіля в темний час доби і в будь-який час в зимові місяці. Пам’ятайте, що правильне освітлення автомобіля не тільки покращує вам огляд (ви краще бачите автомобілі, пішоходів, дорожні знаки тощо), але і видимість вашої машини для інших учасників дорожнього руху.

На жаль, часто в зимовий час автомобільні фари забруднюються, що знижує якість освітлення дороги і, природно, призводить до погіршення видимості вашої машини, а це вже загрожує аварією.

Тому регулярно очищайте фари від бруду, використовуючи воду і ганчірки з мікрофібри. Але що робити, якщо немає води?

У такому випадку на допомогу прийде зубна паста, сніг і звичайна ганчірка. Виявляється, зубна паста не тільки підходить для чищення зубів, але і відмінно очищає автомобільні фари. Для того щоб очистити фари, нанесіть на їх поверхню зубну пасту, а потім видаліть чистою ганчіркою. Потім насипте на фари сніг і приберіть його іншою ганчіркою. Таким чином, ви без води можете легко очистити брудні фари. Правда, звертаємо вашу увагу, що до цього способу можна вдаватися тільки в екстрених випадках, оскільки така часта суха чистка загрожує пошкодити поверхню скла – фари за короткий час стануть каламутними, і їх доведеться полірувати.