Транспортний податок можна буде оплатити в МФЦ

243

Податок на автомобіль можна буде оплатити в МФЦ

У Держдуму буде внесено проект закону змінює можливість сплачувати податки через багатофункціональні центри МФЦ. Таке рішення сьогодні було опубліковано на сайті уряду http://government.ru.

«Законопроектом пропонується встановити можливість сплати податків та інших платежів, передбачених Податковим кодексом, через МФЦ, в яких організована можливість прийому від фізичних осіб коштів в рахунок сплати таких платежів», йдеться на сайті уряду.

Дивіться також: Сплата транспортного податку авансом – вже скоро

Метою законопроекту стане вдосконалення порядку виконання обов’язку по сплаті податків, зборів, страхових внесків, поліпшення податкового адміністрування, запропонувавши можливість вносити податки передбачені Податковим кодексом, через багатофункціональні центри муніципальних і державних послуг. Зміна повинно скоротити час, витрачений громадянами на проведення даних операцій.

Платежі повинні будуть перераховуватися без затримок, відповідальність за це будуть нести організації федеральнйо поштового зв’язку і самі МФЦ.

Крім цього, законопроект пропонує можливість запровадження інституту «спеціальних авансових внесків», які фізичні особи можуть добровільно перераховувати в бюджетну систему в рахунок сплати ними майбутніх платежів по транспортному податку, земельного податку і податку на майно фізичних осіб. Це також зазначається в пояснювальній записці.

При помилках у заповненні платіжки, зокрема, рахунки Федерального казначейства, повинна бути забезпечена можливість уточнення платежів. Податковим органам пропонується надати повноваження щодо самостійного уточнення платежів при виявленні ними допущених платниками помилок у платіжних документах.