Пішоходи на волосині від загибелі

224

Ось чому пішоходам так важливо дивитися в потрібну сторону на дорозі.

Напевно, кожен з нас пам’ятає ще з дитинства, як нас вчили наші батьки і вчителі переходити дорогу на пішохідному переході, подивившись спочатку наліво, а потім направо. Чому ж у Росії тоді велика кількість аварій, які відбуваються з пішоходами? Секрет, напевно, і не секрет зовсім. Вся справа в безвідповідальному ставленні пішоходів до свого життя, а також неналежні поведінка водіїв на дорогах Росії. Ось черговий приклад дурості пішоходів, яка ледь не коштувала їм життя.

Швидше за все, більшість з пішоходів у нашій країні живе за принципом, що з ним нічого не трапиться на дорозі, і що в країні немає правил ПДР крім як для водіїв. У підсумку необережна поведінка і відсутність почуття небезпеки призводить до серйозних ДТП на дорозі.

Ось відео, яке було недавно знято в Новоросійську. У ролику ви можете бачити, як три літніх жінки показали на всю країну, як вони добре знають правила дорожнього руху.

Зверніть на першу жінку на відео, яка була на волосині від загибелі, але дивом не наїхав мікроавтобус їй на ноги і не вдарив боковим дзеркалом.

Цього вчинку трьох жінок немає виправдання. Це безвідповідальна поведінка на дорозі могло призвести до важкої аварії.

Також є питання і до водія мікроавтобуса, який міг би і краще контролювати ситуацію на дорозі. Адже кожен водій зобов’язаний стежити за всіма учасниками дорожнього руху і запобігати, якщо це можливо аварію.

В цьому випадку водій міг би побачити, що жінки порушують ПДР і не бачать його, вживши заходів, щоб його машина не проїхала на небезпечному зближенні з пішоходами. Адже неважливо, що пішоходи порушують ПДР, коли мова йде про людські життя.