Чому на автомобілях зявляються сліпі зони на деяких перехрестях

316

Ніколи не катайтеся з цього перехрестя на велосипеді!

Перехрестя доріг з давніх часів обросли безліччю забобонів, на них проводили дивні, а іноді і страшні обряди і ритуали. Один з найбільш зловісних перехресть розташувався в одній англійській провінції. Там постійно гинуть велосипедисти…

По мірі того як автомобільна промисловість постійно працює над безпекою вироблених нових моделей, аварій на дорогах з тяжкими наслідками дійсно стає менше. Але є у світі місця, де безпечно не буде ніколи. Одне з них знаходиться в графстві Хемпшир.

Перехрестя носить назву Ipley Cross, з недавніх пір він став відомий далеко за межами околиць. Зараз його називають не інакше як самим небезпечним перехрестям Великобританії для велосипедистів.

Дороги на ньому перетинаються під 69-градусним кутом, що створює дуже підступний ефект через технічні особливості сучасних автомобілів. З-за широких передніх стійок водії машин часто не помічають велосипедистів, що рухаються їм навперейми. Коли видимість «прояснюється» зазвичай буває занадто пізно, наїзду не уникнути.

Ніякої містики в цьому випадку звичайно ж немає, пояснюється все досить просто, феномен буде працювати при дотриманні наступних факторів:

Чому на автомобілях зявляються сліпі зони на деяких перехрестях

Певне співвідношення швидкостей руху велосипеда і автомобіля

Положення велосипеда праворуч від автомобіля по ходу руху до перехрестя

Пересічні дороги повинні перебувати під певним кутом, у цьому випадку кут становить 69 градусів

При цьому, спочатку у водія, велосипед буде загороджений передньою стійкою, а у самого велосипедиста з-за особливостей рельєфу не буде видно автомобіль

Дотримуючись ввідні дані, велосипедисти будуть раз за разом потрапляти під колеса машин, по підступному збігом обставин.


З-за феномена водій, що наближається до перетину на швидкості 37 миль на годину (60 км/год), отримує додаткові сліпі зони, які збігатимуться з розташуванням наближається велосипедиста, який рухається на швидкості від 13,5 до 17,5 миль в годину (21 – 28 км/год).

Більш того, складний кут, під яким сходяться дороги, означає, що зустрічний автомобіль постійно наближається до велосипедиста ззаду, невидимий, якщо тільки велосипедист не подивиться через плече.

Згідно з доповіддю, на перехресті загинуло кілька людей. Рішення проблеми полягає у зниженні швидкості при наближенні до небезпечних перетинів доріг, начебто Ipley Cross. Причому знижувати швидкість повинні не тільки водії автомобілів, але і велосипедисти. Плюс, останні не повинні забувати частіше оглядатися по сторонах.

Чому на автомобілях зявляються сліпі зони на деяких перехрестях

Ось такі небезпечні дороги бувають у британській глибинці… І так діє