«Кросовер» Lada Vesta Cross, скоро початок продажів

243

Лада Веста Крос із збільшеним кліренсом незабаром можна буде придбати у дилерів

«Кросовер» Lada Vesta із збільшеним кліренсом пройшов сертифікацію. Інформація про це з’явилася на сайті Росстандарту. Автомобіль отримав «Схвалення типу транспортного засобу» (ОТТС).

Те, що всі фанати вітчизняного автовиробника чекали з 2016 року, почало отримувати реалізацію. Модель прототипу Vesta Cross пройшла схвалення і це означає, що автомобіль повністю відповідає всім обов’язковим вимогам і незабаром вийде на ринок РФ.

Дивіться також: Lada зробить Vesta Cross у кузові седан

Згідно з документом, габарити піднесеного седана не будуть відрізнятися від розмірів раніше представленого у версії універсала крос SW (4.424 в довжину і 1.785 мм завширшки), єдиною зміною стане висота, вона більше на 11 мм.

«Кросовер» Lada Vesta Cross, скоро початок продажів

Як ЗМІ писали раніше, змін у лінійці двигунів не передбачається. 1.6 і 1.8 літрові мотори, як і колись займуть центральне місце під капотом. Їх потужність також залишиться колишньою: 106 і 122 л. с. З в «зв’язці» з ними будуть працювати дві КПП: механічна і роботизований напівавтомат.

Зовні модель Cross буде відрізнятися збільшеним дорожнім просвітом, 17-дюймовими дисками і пластиковим обвісом. Все як на універсал підвищеної прохідності.

«Кросовер» Lada Vesta Cross, скоро початок продажів

На жаль повного приводу, на оновленій моделі не передбачається. Ходять чутки про те, що рано чи пізно це станеться, але нам вони здаються не обґрунтованими. Для реалізації повнопривідної системи потрібні масові зміни в кузові, спочатку в його конструктив не закладена прокладання додаткового карданного валу на задні колеса.

Інтер’єр позашляхової версії Вести практично без змін буде запозичений із звичайної модифікації, за винятком використання певних інших матеріалів обробки. Концепція Lada Vesta Cross заснована на мобільній платформі Lada B”, яка була спільно розроблена компанією “АвтоВАЗ” і Renault-Nissan.