Renault росія пояснила 0 зірок дастера при краш-тестах

80

Renault duster добре впорався з краш-тестами latin ncap, отримавши 4 зірки. Але після того як автомобіль стали збирати в бразилії на заводі в сан-жозе-дус-піньяс, організація вирішила провести повторні тести, щоб перевірити саме бразильський варіант кросовера. При бічному зіткненні автомобіль перекинувся, одна з дверей відкрилася, а його паливний бак дав текти.

Коли стало відомо про провальний краш-тест latin ncap популярного кросовера, “за кермом” звернувся в російське представництво компанії за коментарями. Наскільки відрізняються дастери, що збираються в південній америці і росії?

прес-служба renault росія

Renault duster, що продається в латинській америці, проходив краш-тести latin ncap в 2019 році і за їх результатами має 4 зірки з безпеки пасажирів і 3 — дітей. З тих пір машина не змінювалася і має той же набір систем активної і пасивної безпеки. У 2020 році ця ж організація (latin ncap) змінила тестові протоколи, тому результати відрізняються.

Renault duster, представлений на російському ринку, — це окремий проект, який зажадав великої роботи інженерів, фахівців з налагодження виробництва і роботі з російськими постачальниками, інженерів-випробувачів та ін.автомобілі renault duster, вироблені на московському заводі, мають високий ступінь локалізації, яка включає не тільки самі деталі, але і матеріали, з яких вони зроблені. Серед прикладів вузлів і комплектуючих, вироблених в росії: велика штампування (з російської сталі), пластикові деталі екстер’єру та інтер’єру (російський пластик використовується для лиття великих і дрібних деталей), виробництво і збірка сидінь, паливна система і вихлопна лінія, скла, оббивки салону і багажника.

Важливо відзначити, що перед виведенням нового duster на російський ринок ми провели широку програму випробувань для адаптації моделі до російських умов експлуатації, в тому числі краш-тести. Renault розробляє свої моделі з розрахунком на максимальний рейтинг пасивної безпеки, що підтверджено внутрішніми випробуваннями за методикою odв65.