Газ запропонував нове “паливо майбутнього” для росії

73

Про те, що» водень — паливо майбутнього”, нині говорять з кожної праски. Однак мало кому відома вартість таких технологій. Якщо умовний автобус, який споживає дизпаливо, коштує 1 ₽, то електробус — вже 3 рубля, а водоробус — все 9. Хто заплатить за перехід на новий різновид палива? навряд чи пасажири, адже підняти вартість проїзду в громадському транспорті відразу в 9 разів ніхто не наважиться. І взагалі, дозволити собі подібну техніку зможуть лише найбагатші мегаполіси (швидше за все, тільки москва).

Президент “групи газ” вадим сорокін розповів порталу “автовзгляд” про свою позицію з приводу світлого водневого майбутнього. На його думку, н2-це дійсно екологічно і економічно, але замість паливних осередків водень треба «спалювати» в… Традиційних двс. Зараз компанія вже працює над створенням першого двигуна внутрішнього згоряння, що працює на цьому двоатомному газі. Притому, за попередніми розрахунками, готовий автобус виявиться всього на 20% дорожче звичного дизельного аналога.

Більш того, перехід на «гідрогеніум» вигідний для росії: викиди вуглекислого газу знижуються на порядок, а сам газ можна отримувати шляхом розкладання метану, запасами якого країна володіє в достатній мірі. Цю заяву пан сорокін зробив на столичній виставці comtrans. Там же “група газ «презентувала» соболь nn” — нове покоління однотонок.