Японці розсекретили новітній кросовер lexus rz

36

Нові фотографії, опубліковані компанією lexus напередодні, лише підтверджують, що серійний rz побудований за образом концептуального lf-z electrified, але не сильно відрізняється від інших актуальних моделей марки. Та ж агресивна “морда” з денними ходовими вогнями у формі блискавок, шестикутна заглушка на місці радіаторної решітки, вузькі ліхтарі, з’єднані смугою стоп-сигналу.

А ось салон японці так і не показують — ймовірно, його ми побачимо в наступних серіях або вже під час «живої» презентації, яка запланована на 2022 рік. Не розкривають представники lexus і технічні характеристики кросовера. Поки відомо лише те, що rz базується на платформі e-tnga — тій же «візку», що лежить в основі toyota bz4x і subaru solterra.

Додамо, що поява lexus rz в росії досить ймовірно, враховуючи, що «преміали» потихеньку освоюють сегмент «електричок» в нашій країні: згадаємо porsche taycan, audi e-tron, jaguar i-pace. Навряд чи “лексус” відмовиться від можливості схопити шматочок-хоча б заради іміджу. А ось гібридні автомобілі – наприклад, потужну версію нового nx-ми, швидше за все, не здивуємо. Адже у масових моделей основні продажі припадають на бензинові модифікації.