Volvo готує до прем’єри свій перший безпілотний автомобіль

31

— використання нового програмного забезпечення автопілотування від zenseact і датчиків lidar від luminar в якості стандартного оснащення нашого нового повністю електричного позашляховика дозволяє кардинально поміняти правила гри як для самої volvo cars, так і для автомобільної безпеки і автономного водіння в цілому, — говорить керівник відділу досліджень і розробок volvo cars матс моберг.

Важливо сказати, що ride pilot — це повністю автономний комплекс, який позбавляє водія від необхідності стежити за дорожньою ситуацією. За словами представників компанії volvo, за кермом можна буде читати, писати листи, працювати, спілкуватися — та що завгодно, тільки не крутити «баранку». І виробник при цьому бере відповідальність на себе.

Точна дата прем’єри ride pilot поки не називається. Очевидно, все буде залежати від того, як скоро завершаться обов’язкові перевірки. Адже перш ніж випускати безпілотник на дороги загального користування, необхідно переконатися в тому, що він дійсно безпечний.

Проте вже відомо, що першими автомобіль з ride pilot випробують водії каліфорнії. Але обмежуватися штатами шведи на мають намір-надалі вони розширять географію.