Деформаційні шви на старому і румлевском мостах замінять в цьому 2021 році

54

Ремонтні роботи на старому та румлівському мостах проведуть цього року. Перший етап робіт-це повна заміна деформаційних швів.

За час експлуатації зазори прийшли в непридатність, потрібно їх повна заміна. Зараз завершується процедура державної закупівлі для вибору підрядної організації, повідомляє”гродно плюс”.

Відомо, що деформаційні шви будуть повністю замінені і виконані за принципом швів на шляхопроводі на озерському шосе. Всі роботи – від моменту виготовлення швів до їх монтажу займуть до півтора місяців. Першим на черзі буде старий міст.

Роботи проведуть поетапно. Спочатку обмежать рух до двох смуг, після заміни з одного боку – інші дві смуги. Роботи планують розпочати вже в листопаді. Точна дата буде відома після вибору підрядника.

А як же міст на поповича?

Відзначимо, що міст на поповича теж чекає ремонт, причому капітальний. У 2019 році він увійшов до списку 16 мостів, які належить реконструювати за рахунок коштів республіканського бюджету. Роботи заплановані до 2025 року. Очікувалося, що реконструкція мосту на поповича розпочнеться наприкінці 2020 року, майже одночасно з будівництвом нового мікрорайону “весняний”.

Ідеї реконструкції румлівського, старого і нового мостів обговорювалися ще в 2018 році. Раніше говорилося, що роботи не починаються, тому що необхідно завершити будівництво східного моста, який зможе забрати на себе частину трафіку після закриття одного з мостів на ремонт.