“безправників” вже карають за кримінальною статтею. Один отримав 6 місяців справ

59

Ленінським (м мінська) районним відділом слідчого комітету завершено розслідування кримінальної справи за фактом керування транспортним засобом особою, яка не має такого права. Нагадаємо, що навесні цього року кримінальний кодекс був доповнений ст.317-2, згідно з якою особи, які неодноразово керують транспортними засобами і не мають або позбавлені такого права, підлягають притягненню до кримінальної відповідальності.

За даними слідства, 7 вересня поточного року 56-річний громадянин грузії був зупинений співробітниками даі при управлінні автомобілем ваз на вулиці аранській в мінську, пише onliner.

” при перевірці з’ясувалося, що прав на керування автомобілем він не має, проте регулярно ним користується, про що свідчив ряд адміністративних правопорушень. Слід зазначити, що кілька штрафів так і не були сплачені, — розповіли в ск. – у зв’язку з явним, неодноразовим, умисним порушенням положень ст. 18.14 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування) кодексу про адміністративні події дії громадянина були кваліфіковані за ст.317-2 кримінального кодексу».

Як повідомляється, в ході допиту обвинувачений розкаявся у скоєному і пояснив, що раніше у нього були права на керування автомобілями категорії в і с.зі слів чоловіка, він неодноразово намагався скласти іспити для отримання водійського посвідчення, але кожен раз невдало. У зв’язку зі зміною роботи чотири роки тому почав займатися індивідуальною діяльністю, так виникла необхідність особистого керування автомобілем. Фігурант зізнався, що протягом останніх років постійно особисто керував автомобілем.

Розслідування кримінальної справи завершено, матеріали передані прокурору для направлення до суду.

” зміни до закону вступили нещодавно, але даний епізод злочину вже не перший. Так, по одній з раніше розслідуваних кримінальних справ судом вже винесено вирок щодо жителя мінська. Чоловік засуджений до шести місяців виправних робіт з утриманням 25% заробітку в дохід держави і позбавленням на три роки права займатися діяльністю, пов’язаною з керуванням транспортними засобами», — доповнили в слідчому комітеті.