Контрабандисти сховали картонні упаковки з дверима в бляшані коробки. На кордоні дверей собака не пронюхала, а ось сигарети – так

51

Латиські митники запобігли незаконному ввезенню понад 11 мільйонів сигарет під виглядом дверей з білорусі. Цифра вражає, але врахуйте, що порахували кількість саме сигарет, а не пачок. У пачках-це трохи більше півмільйона. Що, до речі, теж чимало.

1 грудня співробітники пункту митного контролю патернієки вирішили перевірити вантажний автомобіль, який в’їхав в латвію з білорусі.

Згідно з супровідними документами, у вантажі везли двері. Однак після сканування транспортного засобу у митників з’явилися підозри, що у вантажівці можуть перевозитися контрабандні товари.

Було прийнято рішення про більш детальний огляд фури.

У перевірці брав участь кінолог з собакою, яка вказала на наявність тютюнових виробів у вантажі.

Митники розрізали картонну упаковку з дверима і констатували, що під нею знаходиться ще й жерстяна коробка. З’ясувалося, що замість дверей у вантажі були заховані контрабандні сигарети.

До проведення контрольних заходів були залучені співробітники податкової та митної поліції vid.

У вантажівці знаходилося 11 156 320 сигарет minsk capital (557 816 пачок тютюнових виробів) з білоруськими акцизними марками.

Сума не сплачених державі податків становить приблизно 1,85 мільйона євро, повідомляє delfi.lv.

Було розпочато кримінальний процес відповідно до 3-ї частини 190-ї статті кримінального закону – за незаконне ввезення у великому обсязі товарів, що підлягають митному оформленню.