Введення аукціонів з продажу “блатних” номерів відклали. І ось чому

42

Проект постанови уряду про продаж “красивих” державних реєстраційних знаків (грз) на аукціонах розробило мінекономрозвитку ще в 2019 році. Передбачалося, що автовласники зможуть вибирати вподобані номери через «держпослуги» і викуповувати їх на онлайн-торгах, не звертаючись до «сірим» продавцям.

Реалізацію ідеї раніше вже переносили, а влітку негативний відгук на неї дав уряд, зазначивши, що вона суперечить закону «про реєстрацію транспортних засобів». Крім цього, законопроект вступає в конфлікт з бюджетним кодексом рф, відзначили в держдумі.

У регіональних гибдд виданню повідомили, що не отримували «ніякої нормативної документації і розпоряджень, що стосуються змін порядку реєстрації транспортних засобів і видачі грз за допомогою аукціонів». Раніше у відомстві висловлювали побоювання, що без фіксованого мита аукціони атакують перекупники, які будуть скуповувати номери і продавати в 10-40 разів дорожче.

За словами одного з учасників нелегального ринку, інформація про введення аукціонів навела паніку, і частина продавців вже припинила діяльність. Однак тепер вони напевно відновлять торгівлю, а ринок вийде на новий рівень.