Кращі суперкари 80-х і 90-х років

336

Ці суперкари знає кожен чоловік, що народився в кінці 80-початку 90 років

Введення

Вітаю! Сьогодні я підготував статтю про своїй улюбленій автомобільної ері, зокрема ері суперкарів, 1980-1990 роки.

Особисто мені найбільше подобаються машини, які проводилися саме в цей період. Наприклад, Jaguar XJ220, Ferrari F40 і Nissan R390 GT1. Я б хотів поділитися з вами, чому я відчуваю любов до суперкарів кінця 1990х.

У кожному десятилітті було щось особливе. Вісімдесяті і дев’яності ознаменувалися рекордними швидкостями, революційним дизайном і, в цілому, неймовірними машинами. Багато сучасні суперкари запозичили переваги машин тієї епохи.

Стиль і дизайн

Мені здається, що дизайн автомобілів тих років — це їх кращу якість. Зазвичай машини створювалися з низькою посадкою, отже, хорошою аеродинамікою, і весь дизайн і форми були зроблені для швидкості. Зовнішній вигляд автомобілів був практично загрозливим. У той період також випускали чудові автомобілі з незастаріваючим дизайном.

Якщо взяти Jaguar XJ220 або McLaren F1, то їх дизайн можна назвати аеродинамічним шедевром того часу. Модель XJ220 в 1992-1993 побила рекорд швидкості 342 км/год, але він протримався не довго. Вже в 1998 році, F1 змогла розігнатися до неймовірної швидкості 386 км/год, що і сьогодні є відмінним показником. Рекорд зберігався протягом 7 років і тільки у 2005 році його побив Koenigsegg CCR, який розігнався до 387 км/год.

Є ще такі машини, як Ferrari 280 GTO і Porsche 959. Кожен з цих автомобілів грандіозний по-своєму. Дизайн більшості суперкарів розробляється на основі родстеров, що мені подобалося. Вони мають низьку посадку, обтічну форму і швидко їдуть не тільки по прямій дорозі, але і зберігають швидкість на поворотах.

Наприклад, подивимося на автомобіль, який потрапив у Книгу рекордів Гіннеса. Мова йде про Ferrari або F40.

Кращі суперкари 80-х і 90-х років

F40 — це легендарна машина в автомобільному співтоваристві. F40 став першим офіційно виробленим автомобілем, який взяв планку швидкості 320 км/год і завоював собі статус найбільшої і самої легендарної машини всіх часів. Це також самий відомий класичний суперкар гонок F1.

У дизайні автомобіля простежується типово італійські риси. Зовнішній вигляд нагадує гоночне авто з його легендарним крилом.

Не варто забувати і про таких гоночних легендах 80-90-х, як Mercedes-Benz CLK GTR, 911 GT1 Straβenversion і McLaren F1 Longtail. Це лише деякі, кращі приклади автомобілів цього типу.

Кращі суперкари 80-х і 90-х років

До речі, я забув згадати той факт, що прекрасний Pagani Zonda C12 теж був зроблений в кінці 1990-х. Мабуть, одна з найпривабливіших машин. Цей автомобіль став великим досягненням завдяки своїй аеродинаміці і футуристичному дизайні.

Культура

У кожній культурі думки дуже різняться, не важливо це стосується автомобілів чи ні. Добре це чи погано, але різне ставлення до ідей, дій і переконань розділило цю еру автомобільної культури.

Класичні суперкари і культура, яка їх оточує — це щось особливе. Це стосується і власників, і їх зустрічей, і самі машини. Різноманітність автомобілів теж вражає.

Є автомобілі, які відомі більше інших, наприклад ті, про яких я писав вище — Ferrari F40, Jaguar XJ220, McLaren F1. А є машини, які відомі не всім — Panoz Esperante GTR-1, приміром. Мій особистий фаворит — дивний TVR Cerbera Speed 12.

Кращі суперкари 80-х і 90-х років

Як ми можемо забути про уславленого дизайні таких автомобілів, як BMW M1 і Lamborghini Countach.

Звичайно, потрібно згадати самих власників. Ці люди готові вкладати гроші в незвичайні, але видатні машини. Людей, які зважилися їздити на таких машинах кожен день по місту, можна назвати сміливими і ризиковими. Адже не так легко керувати такою машиною.

Якщо вам пощастить потрапити на зустріч власників таких авто, спробуйте завести розмову з власником. Не бійтесь, хай навіть ця людина буде вище вас зростанням чи буде говорити з іноземним акцентом. Все, що він скаже, може змінити ваші погляди на автомобілі. Ця розмова розширить ваші горизонти. Як мені здається, опинитися на такій зустрічі — це найкраще, що може статися з істинним шанувальником автомобілів.

Кращі суперкари 80-х і 90-х років

Особисто моє ставлення до автомобілів змінилося за останній рік: я терпіти не міг хетчбеки, а тепер просто обожнюю їх. У мене також з’явилися ніжні почуття до класики, в тому числі і до автомобілів, яким і присвячена ця стаття. Це відбулося, в основному, завдяки тому, що я знайшов цей сайт. Крім того, на мене вплинули такі ігри, як Forza Motorsport 4 і Forza Horizon 3.

Недоліки

Упевнений, ви зі мною погодитеся, що краще всього мати машину з недоліками. Жахливий пробіг, огидний паливний бак або дивні елементи дизайну, такі як дверні ручки і т. д., як не дивно, мотивують власника.

Немає нічого краще машини з парою недоліків. Завдяки їм, машина набуває свій характер. Дефекти надають машині щось таке, що важко пояснити словами. Тому, якщо вам вдасться знайти класичний суперкар, постарайтеся відшукати в ньому який-небудь невеликий дефект. Зазвичай це дійсно щось незначне, про що може знати тільки власник, а оточуючі можуть довго не помічати цього.

Дивіться також: Кращі 100 німецьких автомобілів за всю історію

Ці недоліки можуть виявитися найкращим, що є в автомобілі, тому що ці невеликі, практично непомітні речі могли бути зроблені людьми, які звертали увагу на найменші деталі. Тому, якщо ви знайдете такі недоліки і будете про них знати, машина від цього тільки виграє, і ви теж.

А іноді недоліки перетворюються практично в торговельну марку або навіть символ автомобіля або бренду. У Porsche двигун найчастіше знаходився позаду, але це були відмінні машини в той час. У Ferrari були екстремальні вентиляційні отвори з боків, які спочатку викликали у людей здивування, а зараз вважаються фірмовою «фішкою» цього автомобіля.

Кращі суперкари 80-х і 90-х років

Невеликі вади можуть зробити автомобіль особливим. Особисто мені подобається, коли в машині є недоліки, так як вони надають їй особливий статус. Повірте мені, через них ви будете любити свою машину ще більше.

Висновок

Кожна ера характеризується своєю культурою, стилем і дизайном. 1980 і 1990 роки були, мабуть, найбільш важливими періодами історії автомобілебудування, тому що всі неймовірні досягнення в індустрії були зроблені саме в ці роки.

У цей період з’явилося багато машин, які кинули виклик традиції та стандарту. Було побито багато рекордів. Найвідоміші в усьому світі автомобілі відносяться саме до цього періоду. Ці машини здійснили революцію в світі автомобілів.