Офіційно: Кросовер УАЗ зявиться на дорогах у 2022 році

229

Перший кросовер УАЗ-3170 виїде на дороги через п’ять років

Гендиректор вітчизняної компанії, що спеціалізується на виробництві позашляховиків з Ульяновська, Вадим Шевцов, повідомив в рамках інтерв’ю Російській газеті, що в найближчі п’ять років УАЗ планує розробити нестандартну для себе версію автомобіля – кросовер C-класу для міського використання.

Глава УАЗ також зазначив, що Ульяновський автозавод протягом найближчих п’яти років буде вирішувати вкрай важливі і складні завдання пов’язані не тільки з постановкою на конвеєр міського кросовера, але і безлічі інших моделей, у тому числі, в першу чергу, вантажопасажирських автомобілів начебто недавно зафіксованої на фотографіях пасажирської багатомісної версії мікроавтобуса.

Дивіться також: УАЗ готує заміну «Буханці»? В Ульяновську помічений новий мікроавтобус

Для ульяновського автозаводу розвиток декількох абсолютно різних проектів продовжує залишатися самими головними завданнями на найближчі роки, оскільки деякий час тому нинішня рецесія в продажі звичайних автомобілів УАЗ може рано чи пізно підвести завод до межі виживання і подібні превентивні заходи, спрямовані на розвитку нових галузей виробництва і розширення модельного ряду може вкрай позитивно зіграти на руку ульяновцам.

Офіційно: Кросовер УАЗ зявиться на дорогах у 2022 році

Незважаючи на те, що на сьогоднішній день практично мало що відомо про новий кросовер УАЗ, ми постаралися зібрати топ найцікавіших бліц-фактів про новинку, які зможуть охарактеризувати її з різних сторін:

Кросовер УАЗ – це середньорозмірний автомобіль, масою до 1.8 тонни, з несучим кузовом без використання рами. До цього УАЗ не випускав серійно подібні автомобілі.

Офіційно: Кросовер УАЗ зявиться на дорогах у 2022 році

Вперше про початок проекту було оголошено в 2013 році. Тому до передбачуваного моменту запуску в серію, в 2022 році, кросовер буде розроблятися майже 10 років. Це в два – три рази довше ніж аналогічні проекти за кордоном. Втім, пояснення неквапливості УАЗ дав.

Перший УАЗик з переднім приводом. Так, в недорогий комплектації модель отримає виключно передній привід з подовжнім розташуванням двигуна.

Офіційно: Кросовер УАЗ зявиться на дорогах у 2022 році

Двигуни ЗМЗ обзаведуться новими турбінами.

«SUV УАЗ-3170», на сьогоднішній момент це вважається офіційною назвою громадянського проекту.

Розробкою кузова займалися Pininfarina і НАМИ на конкурентній основі. Ескізи були схвалені начальством УАЗ, так до цих пір точно не ясно.

Доведення вітчизняних моторів брала участь німецька фірма FEV Motorentechnik. Тому в якійсь мірі можна говорити про присутність іноземного досвіду у проекті. Також ульянівці об’єдналися з китайськими інженерами для розробки шестиступенчатых механічною і автоматичною коробок передач. Так, на УАЗ нарешті з’явиться автоматична КПП.