Чи варто боротися з запотіванням скла в машині народними лайфхаками

65

Осінь примхлива на погоду. Вдень може пригріти, ввечері підморозити, і все це крім того, що несподівано налітають хмари, почнеться дощ. Від перепадів температур і її різниці в атмосфері і замкнутому просторі салону автомобіля, скла останнього покриваються потом. І тут вже ребром постає питання безпеки. А якщо додати до цього швидкий наступ сутінків, нескінченну низку зустрічних машин, світло фар яких, заломлюючись на непрозорих стеклах, сліпить, то ризик потрапити в аварію зростає в рази.

Так, безумовно, в сучасних авто цю проблему можна вирішити, включивши кондиціонер, який підсушить і охолодить повітря, перш ніж той потрапить в салон. Однак це не завжди спрацьовує, особливо коли радіатори кліматичної установки забиті, є проблеми в системі в цілому, або ж в автомобілі просто не встановлений «кондей». І тут на допомогу приходять старі дідівські способи, які десятиліттями шліфувалися радянськими шоферами.

Велика кількість газет в срср породило безліч лайфхаків. І звичайно ж, серед них знайшлося місце автомобільним. Так-так, газетами не тільки розтоплювали печі, прокладали посуд, щоб не розбилася і використовували як обгортку. Їх клали в якості «промокашки» на килимки взимку. Гігроскопічність друкованої продукції швидко знайшла застосування і в боротьбі з запотіванням скла. А тому її і стали розкладати по салону і на передню панель. Газети виконували роль осушувача повітря, тим самим борючись із запотіванням стекол.