П’ятимісний jeep grand cherokee виправдав очікування

60

Наївно було б думати, що jeep grand cherokee п’ятого покоління буде разюче відрізнятися від машини з літерою l, представленої на початку року. П’ятимісна новинка менше трьохрядного кросовера, але в іншому вони схожі, як дві краплі води. В основі “індіанця” тепер використовується італійське шасі giorgio від моделей alfa romeo giulia і stelvio. Можливість впровадити в jeep сучасне обладнання майже не вплинуло на гаму запропонованих агрегатів. Для сша це» шістка ” pentastar 3.6 (297 к. С. І 353 н * м) і мотор v8 5.7 (362 к.с. І 529 н•м), що працюють в компанії восьмиступінчастого «автомата».

багатим модифікаціям доступні пневмопідвіска quadra-lift із замкнутим повітряним контуром і адаптивні амортизатори. У самому верхньому положенні (всього їх п’ять) дорожній просвіт дорівнює 287 мм, а глибина подоланого броду — 610. Простим версіям покладені звичайні пружини.

Однак тепер у моделі є ще й гібридна модифікація 4xe. Вона заснована на дволітровій турбочетверке, якій допомагають стартер-генератор з ремінним приводом і тяговий електромотор, розміщений в автоматичній коробці передач. Живлення здійснює акумулятор ємністю 17 квт•год, захований в підлозі. На електротязі п’ятидверка може проїхати до 40 км, а сумарна віддача установки становить 381 к.с. І 637 н•м. Бензиновий мотор без «зеленого» бонусу теж буде — такий, наприклад, відправлять до росії. Його 272 сили і 400 ньютон-метра знайомі по позашляховику jeep wrangler. Ще нам дістанеться атмосферний v6 3.6.

Автомобіль з атмосферною “вісімкою” може тягнути причіп масою 3265 кг — американці кажуть, що це найкращий показник у класі. Гібридний варіант моделі здатний на буксирування 2720 кг.тільки максимально можливий дорожній просвіт у неї менше — 278 мм.

поки для нового grand cherokee заявлено сім виконань: laredo, altitude, limited, overland, summit, summit reserve і trailhawk. Останнє відрізняється 18-дюймовими колесами з позашляховими шинами, особливими бамперами, розмикаються стабілізаторами поперечної стійкості і позашляховим круїз-контролем selec-speed.

У штатах, як і раніше, будуть запропоновані машини з провідною задньою віссю, а також кілька варіантів повнопривідних виконань. Перший-quadra-trac i. Тепер муфта в приводі передніх коліс може повністю розмикатися, щоб не заважати джипу рухатися по трасі. Модифікація quadra-trac ii відрізняється демультиплікатором з коефіцієнтом зниження 2,72: 1. Флагманський комплекс quadra-drive ii має право похвалитися блокуванням заднього диференціала. У системи вибору профілів руху selec-terrain п’ять запрограмованих налаштувань: auto, sport, rock, snow і mud/sand.

«у базі ” у п’ятимісного гранда цифрова приладова панель діагоналлю 10,25 дюйма. Розмір тачскріна системи uconnect 5 варіюється від 8,4 до 10,1. Комплекс без проводів працює за протоколами apple carplay і android auto. Передбачена можливість дистанційного оновлення.

Головні фішки додаткового оснащення-сенсорний екран на 10,25 дюйма перед пасажиром, десятидюймовий проекційний дисплей і 19 динаміків аудіосистеми mcintosh. Версія summit reserve відрізняється обробкою дорогою шкірою, вставками з шпону і вентиляцією всіх крісел.

Всередині grand cherokee ідентичний старшому родичу. У стандартну комплектацію входить система екстреного гальмування, що ідентифікує пішоходів, адаптивний круїз-контроль і функція утримання в смузі. За доплату з’явиться, наприклад, камера нічного бачення або автопілот другого рівня active driving assist. Першими оцінити новинки зможуть, зрозуміло, в новому світі — там дилери отримають машини до кінця року, хоча гібридні п’ятидверки з’являться не раніше наступного. До нас кросовери заявляться в першій половині 2022-го. Ціни невідомі, але «четверта» модель доступна зараз в росії від 4 710 000 рублів.