Чому kia ледь не обійшла з продажу автоваз

88

Отже, у вересні автоваз продав 17 189 автомобілів, що відразу на 51% гірше торішнього показника. А ось kia, що прилаштувала 17 037 своїх машин, показала менш різке падіння, недорахувавшись «всього» 16% покупців.

Втім, не треба думати, ніби росіяни раптово розлюбили моделі з тольятті та іжевська. Пояснення цього феномена куди простіше і прозаїчніше: лінія збірки головного вазівського хіта-сімейства lada granta-простояла майже весь вересень через брак мікрочіпів для системи abs. І, відповідно, дилерам банально не вистачало товарних “грант”.

Схоже, що постачальникам kia вдається ефективніше розшукувати горезвісні мікросхеми для потреб пітерського заводу марки, ніж співробітникам автовазу. І не можна виключати, що головний офіс корейської фірми надає більшу підтримку своєму російському підрозділу, ніж це робить альянс renault-nissan щодо автовазу.

До речі, через брак чіпів і оновлена lada vesta може не вийти вчасно. Тим часом, завдяки всюдисущим шпигунам, ми можемо розгледіти, що топові версії оновленої машини отримають величезний планшет медіасистеми по центру передньої панелі.