В україні налагодять виробництво нового бюджетного автомобіля: розкриті характеристики і ціни

62

На запорізькому автомобільному заводі можуть почати виробляти лінійку надбюджетних автомобілів. За основу буде взята lada granta. Цей автомобіль значно спростять.

Про це повідомляє “апостроф”.

Так, з класичної lada granta приберуть майже всі сучасні опції. Зокрема в автомобілі не буде кондиціонера і мультимедійної системи. Подібні зміни на зазі вже проводили з такими автомобілями, як lada vesta і lada xray.

Ходять чутки, що в цьому випадку основою для нової лінійки бюджетних авто послужить комплектація вести під назвою classic light. Очікується, що таке спрощення і доопрацювання зроблять випускаються автомобілі більш привабливими на українському первинному автомобільному ринку. Це будуть одні з найдоступніших транспортних засобів.

Зараз lada granta вже і без того є найдоступнішим автомобілем на первинному ринку україни. Ціни на автомобіль в комплектації standart з 1,6-літровим бензиновим двигуном на 87 к.с. І 5-швидкісний мкпп стартують від 240 018 грн. Найдорожча версія lada granta в кузові ліфтбек і комплектації luxe оснащена 1,6-літровим бензомотором потужністю 98 кінських сил і 4-швидкісною автоматичною трансмісією коштує 308 280 грн. Серед найближчих конкурентів гранти-узбецький седан chevrolet cobalt і компактний китайський кросовер chery tiggo 2.