Ілон маск побудує в лас-вегасі автомобільне «метро ” з півсотнею станцій

56

Амбітний проект ілона маска передбачає будівництво розвиненої мережі тунелів під лас-вегасом. На першому етапі до середини наступного року фахівці планують побудувати від п’яти до десяти посадочних станцій. Потім інженери the boring company щорічно будуть вводити в експлуатацію по 20 станцій, які зв’яжуть ключові інфраструктурні об’єкти міста. За словами глави компанії стіва девіса, пропускна здатність автомобільного “метро” складе до 57 000 пасажирів на годину.

Замість поїздів підземними тунелями ходитимуть інноваційні «капсули». Причому пасажири зможуть доїхати без зупинок до необхідного місця. Наприклад, дістатися від конференц-центру лас-вегаса до стадіону allegiant, розташованого в шести кілометрах, можна буде за чотири хвилини. Вартість поїздки складе шість доларів (приблизно 420 рублів за поточним курсом).

На даний момент представники the boring company погоджують з владою штату перший пакет документів, який дозволить попередньо спланувати розташування перших зупинок. Надалі будівельній компанії доведеться отримувати дозвіл керівництва невади на зведення кожної станції. Однак коли почнеться будівництво, поки невідомо.

У середині червня ілон маск запустив під лас-вегасом перший у світі підземний швидкісний тунель. Незважаючи на амбітні плани глави tesla, перші пасажири унікальної споруди залишилися незадоволені його можливостями.