Відомих автоблогерів покарали: їх акаунти заблоковані за пропаганду порушень пдр

54

За інформацією тасс, таганський суд москви заборонив instagram-сторінку алана єнілєєва, а також блогерів кирила і богдана (feromon666) і аккаунт ” той самий gosha “» gosha2048)

«рішенням суду https://www.instagram.com/alan_enileev, https://www.instagram .com/feromon666, https://www.instagram.com/gosha2048, визнані інформацією, поширення якої в російській федерації заборонено», – заявили в прес-службі таганського суду. Підтримка соцмережі не стала суперечити російському закону і спрацювала досить оперативно: два останні акаунти вже заблоковані. Сторінка алана єнилєєва, у якого 2,1 млн передплатників в істаграм, поки працює, але і її, найближчим часом, швидше за все прикриють.

За даними тасс, причиною блокування стали пости в яких представники закону знайшли ознаки пропаганди небезпечного водіння і здійснення інших порушень пдр, включаючи їзду без реєстраційних знаків. Ініціатором справи стало столичне управління гибдд, що подало заяву в прокуратуру. Нагадаємо, що днями спікер держдуми в’ячеслав володін закликав боротися з популярними блогерами, які самі систематично порушують пдр і своїми постами в соцмережах підбурюють до протиправних дій своїх передплатників.

Покарати автоблогерів-хуліганів закликали і раніше, але далі розмов справа не йшла. Тепер же за них зважилися взятися по-серйозному. Тригером, який змусив владу приступити до оперативного вирішення даної проблеми послужило чергове резонансне дтп на кутузовському проспекті в москві, в результаті якого вилетів на зустрічну автоблогер саїд губденський і його пасажир загинули.