Машина заводиться і відразу глухне

260

При деяких несправності машина може заводиться і відразу глухнути. Такі сюрпризи у своїй практиці зустрічають більшість автомобілістів. От тільки реакція у різних людей, на таке обурливе поведінка машини, буде дуже різною. Досвідчені водії почнуть пошуки несправності, оскільки вони хоч приблизно, але все ж уявляють собі, де і що шукати. Новачки ж починають хаотично кидатися, імітуючи бурхливу але настільки ж і недолугу діяльність.

Зміст

  • Що робити в першу чергу
  • І свічки запалювання
  • Електронні компоненти

Що робити в першу чергу

Почати слід, як не дивно, з перевірки наявності палива в бензобаку, а так само варто переконатися в тому, що протиугінна система відключена. Цілком можливо, що вас прийняли за викрадача. Це найпростіші варіанти вирішення проблеми, але на жаль, вони ж і самі рідкісні.

Далі, якщо машина продовжує глухнути відразу після того як ви її заводите, перевірте, чи працює насос в паливному баку. Для цього, посадіть когось за кермо, відкрийте кришку бака, попросіть помічника включити запалювання, не запускаючи двигун. У перші секунди після включення запалювання, ви повинні почути роботу насоса. Якщо ж ви не чуєте, можливо насос вийшов з ладу. Так само варто перевірити і паливний фільтр, особливо якщо ви його давненько не міняли.

Крім цього, причиною мимовільної зупинки двигуна відразу ж після запуску, може стати бульбашка повітря в паливній системі. І вирішити цю проблему набагато складніше. Часто доводиться штовхати автомобіль або ж тягнути його на буксирі, щоб мотор завівся. Але все це можливо, лише для машин з механічною коробкою передач.

І свічки запалювання

Не правильно виставлений кут випередження запалювання, може стати причиною того, що двигун глухне, в тому числі, глухне і відразу після запуску. Але запалювання, це проблема, яка проявляється в будь-якому режимі роботи двигуна. Двигун буде стріляти, чхати, збоїти і троїти, в загальному,буде працювати не стабільно. Тому, застати вас зненацька, несправності в системі запалювання, швидше за все не зможуть.

Відмовою працювати відразу ж після запуску, автомобіль може ненав’язливо так натякати вам, що прийшла пора замінити свічки. Правда, в цьому випадку і на інших режимах роботи будуть з’являтися збої та інші порушення.

З-за забитого інжектора машина також може заводитися і відразу глухнути. Чистити інжектор краще шляхом його демонтажу і механічної прочищення. Справа в тому, що хімія, яку застосовують для подібних цілей, здатна розчинити бруд і кіптява, які засмітили інжектор, але аж ніяк не видалити їх. І де виявиться ця сама бруд, вам не скаже навіть конструктор даного двигуна.

У рідкісних випадках, подібну симптоматику може організувати і геть забитий повітряний фільтр. Але це радше виняток, та й перевірити його, не так вже й складно. Просто запустіть двигун на хвилиночку без повітряного фільтра.

Читайте також: Машина глохне на холостих обертах — чому і що робити?

Електронні компоненти

Мабуть, найбільш частою причиною того, що машина заводиться і відразу глухне, є вихід з ладу регулятора холостого ходу або РХХ. Але, не завжди слід відразу ж міняти РХХ, в ряді випадків має місце окислення контактів і інші, цілком переборні неполадки. Тим не менше, вихід з ладу регулятора холостого ходу, зазвичай ніяк не відображається на приладовій панелі і лампочка Check Engine теж не загоряється. Визначити, що проблема саме в цьому сайті, можна з плаваючим обертів в режимі холостого ходу.

Крім цього, створити проблеми з роботою мотора, безпосередньо після його запуску можуть такі датчики:

  • датчик положення дросельної заслінки;
  • датчик положення коленвала;
  • датчик масової витрати повітря;

Точніше, проблеми виникають із-за відмови або неправильної роботи одного з цих датчиків. Ну і звичайно ж, неполадки в електронному блоці керування двигуном, можуть стати причиною того, що машина глохне відразу ж після запуску. Як правило, для усунення несправностей в електронних системах і вузлах автомобіля, вам знадобиться допомога кваліфікованого спеціаліста. Оскільки, крім правильно проведеної заміни, ряд електронних компонентів може вимагати якихось налаштувань, калібрування та інших підготовчих процедур.

При поломки датчика положення дросельної заслінки і коленвала, як правило, присутня спрацьовування індикатора Check Engine.

На жаль, але збої в автомобільній електроніці, погано піддаються самостійного ремонту. Більше того, не завжди і не скрізь легко знайти фахівця, який здатен швидко, а головне правильно визначити причину поломки автомобіля і настільки ж швидко і якісно її усунути.

Читайте також: Чому машина глохне при натисканні на газ або при гальмуванні.

Схожі статті




  • Гідроудар двигуна: що це таке



  • Коли і як міняти ремінь ГРМ



  • Ознаки несправності датчика положення дросельної заслінки



  • Ознаки несправності лямбда-зонда