Alfa romeo giulia і stelvio gt junior позичили ім’я у легенди

63

Компанія alfa romeo нагадує, що купе gt 1300 junior в кінці шістдесятих мало іконою стилю, символом економічного зростання, маніфестом епохи. Дводверку з кузовом bertone приводив в рух мотор 1.3 на 89 сил, це було непогано для легкої машини. Тепер на честь тієї знаменитої моделі випущена спецсерія alfa romeo stelvio gt junior і giulia gt junior.

сучасні альфи junior отримали» ностальгічну ” забарвлення lipari ochre. Тут є шкіряні сидіння з електричним регулюванням і вишивкою gt junior на передніх підголівниках, особлива прострочка, силует gt 1300 на передній панелі. Темні колісні диски (21 дюйм) з п’ятьма круглими отворами асоціюються зі спортивними альфами минулого.

Видання stelvio gt junior засноване на модифікації veloce з турбодизелем 2.2 (210 к.с., 470 н•м), восьмиступінчастим «автоматом» і повним приводом. Така alfa набирає сотню з нуля за 6,6 с. Седан giulia gt junior може бути оснащений точно таким же дизельним агрегатом. Альтернатива-бензинова версія з турбочетверкой 2.0 (280 к.с., 400 н•м) з повним приводом і «автоматом», яка трохи динамічніше (5,2 с до ста). Її ж можна вибрати і з заднім приводом.

седан пофарбований і оформлений аналогічно кросоверу. Тільки діаметрів колісних дисків поменше (19 дюймів).

У стандартне оснащення спецсерії увійдуть затемнені задні скла, пакет шумозаглушення, кришки дзеркал кольору dark miron, алюмінієві підрульові перемикачі і світлодіодні протитуманки. А докупити можна комплект допомоги водієві, задні датчики паркування, привід п’ятої двері, бездротову зарядку для смартфона. Ціна поки оголошена тільки на stelvio gt junior – 72 750 євро (5,2 млн рублів).