Росіяни оцінили нові “кримінальні” покарання за порушення пдр

32

Перше питання, на яке запропонували відповісти учасникам дослідження: “за яке саме порушення водієві загрожує кримінальна відповідальність за новою статтею?». Вірну відповідь обрали 77% респондентів. Другий: “який максимальний термін загрожує тому, що перевищив швидкість більш ніж на 60 км/год або виїхав на зустрічну смугу руху, будучи раніше позбавленим прав за подібні порушення?”тут” потрапили в яблучко ” лише 42% опитаних.

Далі учасникам запропонували висловити своє ставлення до нової статті, що посилює покарання. Трохи більше половини – а саме 52% респондентів-ініціативу схвалили. Однак 68% опитаних порталом авто mail.ru зізналися, що в реальну користь нововведення не вірять. Самими ж популярними відповідями на питання про те, за які порушення пдр варто було б карати більш суворо, стали «п’яне» водіння і проїзд на червоний сигнал світлофора.

Нагадаємо, що ст.264.2 кк рф передбачає досить широкий діапазон покарань. У перший раз водій ризикує» потрапити ” на штраф в 200 000 — 300 000 рублів або в розмірі свого доходу за період 1-2 роки, примусові роботи на термін до двох років або два роки за гратами. Для тих же, кого судять за статтею повторно, покарання серйозніше. Штраф до 500 000 рублів, примусові роботи або в’язниця — до 3 років.