Ось як Nissan відчуває лакофарбове покриття

253

Ніссан відчуває фарбу на іграшкових машинках

Nissan використовує різні прийоми для випробувань елементів своїх автомобілів. Не стала винятком і така важлива частина як лакофарбове покриття. Виявляється, одним із етапів підготовки фарби до практичного застосування на серійних автомобілях, є випробування ЛКП на іграшковій машинці.*

*Насправді це жарт, елемент шоу. Ніссан опублікував відео для демонстрації процесу випробувань. У робочому режимі тести проводяться на металевих пластинах покритих фірмової фарбою.

Іграшка використовувалася шановним автовиробником для демонстрації ряду обставин при яких проводяться тестування. Наприклад, те наскільки добре фарба здатна витримувати механічний вплив в мийці.

Дивіться також: Автономне крісло від Ніссан – це не жарт!

Для цього була взята іграшкова машинка, в нашому випадку це-купе Nissan 370Z, її поставили на спеціальний стенд відтворений за мотивами механічних мийок. Вал щітки обертається зі швидкістю 180 об/хв. Щетинок на валику – 10000. На закріплений мініатюрний стендова макет Nissan наноситься абразив імітує забруднення. Подається вода, включається «мийка».

Іграшка пройшла кілька циклів «миття». Після чого проводяться виміри зносостійкості покриття.

Можливо тестування здається дещо примітивним, але в цілому це цілком наочний і корисний експеримент для виявлення вад ЛКП: