Mercedes-benz випустить оновлену версію армійського ” гелендвагена»

67

Користується заслуженою популярністю mercedes-benz g-wagen в 2018 році отримав велике оновлення, що вийшло під колишнім індексом w463. У всім звичного позашляховика є і військовий брат-близнюк w461. Армійська модифікація змінюється не так часто, як цивільна (строго кажучи, їй це і не потрібно), але тепер вона отримає велике оновлення. Виробник анонсував випуск нової версії під індексом w464.

Наскільки військові невимогливі в плані модифікацій справно працюючої хорошої техніки, але і тут назріли великі зміни. Зважаючи на нові розробки з’явилася нагальна потреба в оновленні армійських автомобілів. Фахівці mercedes-benz підготували цілий комплект модифікацій, завдяки яким позашляховик стане більш потужним і збільшить свої здібності на бездоріжжі.

Найголовнішим нововведенням стане дизельний двигун об’ємом 2,9 літра, який встановлять замість старого 3-літрового. Шестициліндровий рядний мотор видає потужність 249 кінських сил і 600 нм крутного моменту. Потужність у порівнянні з цивільною версією дещо зменшиться. При цьому двигун складе тандем з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Зміни торкнулися кожної системи всюдихода. Так, бортова система буде тепер працювати з номінальною напругою 24v, зовні позашляховик отримає масивний бампер, а вантажопідйомність w464 стане більше. В цілому нова модифікація стане більш економічною, у неї знизиться витрата палива. Стару оптику замінять новою світлодіодною. Опційно буде доступний для установки паливний бак на 96 літрів замість штатного об’ємом 80 літрів

Армійська модифікація mercedes-benz g 350d буде випускатися у вигляді позашляховика на платформі з індексом ba06 і вантажного варіанту ba09. Основні відмінності ba09-вантажна платформа замість салону і збільшена довжина кабіни. Завдяки цьому у водія і пасажира з’явиться більше простору, щоб зручніше влаштуватися в кабіні і розмістити там свої речі.

Поки що невідомо, чи збираються випускати оновлений всюдихід в цивільній версії. Проте всі бажаючі зможуть придбати спеціальний» професійний ” пакет, що включає в себе експедиційний багажник зі сходами, тримач запаски, решітки для головної оптики, а також 18-дюймові диски з грязьовими шинами.