Ford focus 2022 року: оновлені хетчбек і універсал для європи

74

Європейський підрозділ компанії ford представив оновлене сімейство focus 4 для місцевого ринку, яке як і раніше складається з п’ятидверного хетчбека і універсала. Обидві моделі отримали змінені зовнішність і салон, а також переглянуту лінійку силових агрегатів.

Зовні рестайлінговий форд фокус 2022 модельного року для європи звертає на себе увагу новим, більш плоским капотом. Передня кромка носового обтічника стала трохи вище, а фірмовий шильдик був перенесений з «носа» безпосередньо на решітку радіатора.

Оновлені хетчбек з універсалом отримали більш вузькі фари. Останні тут вже в базі світлодіодні, з автоматичним дальнім світлом і протитуманним режимом, а ось від окремих протитуманок в бампері американці відмовилися.

За доплату головна оптика нового ford focus 2022 і зовсім може бути матричною. Такі фари здатні змінювати форму світлового пучка, уникаючи засліплення інших водіїв. Зміні піддалася і начинка задніх ліхтарів, у яких були злегка затемнені розсіювачі. В цілому ж корми залишилася колишньою.

З нововведень в салоні варто відзначити появу 12,3-дюймової віртуальної приборки і більш сучасної мультимедійної системи. Якщо раніше машини в багатих комплектаціях мали розважальний комплекс sync 3 з 8,0-дюймовим екраном, то відтепер їм належить sync 4 з 13,2-дюймовим широформатним тачскріном.

До слова, з останнього здійснюється управління клімат-контролем і обігрівами, тоді як кількість аналогових кнопок на центральній консолі було помітно скорочено: в строю залишилися лише кілька клавіш і рукоятка регулювання гучності.

До всього іншого нова мультимедійка може похвалитися підтримкою android auto і apple carplay, просунутим голосовим управлінням і можливістю оновлення «по повітрю».

Як і раніше, ford focus 2022 в новому кузові пропонується в декількох виконаннях, проте в ході рестайлінгу американці постаралися зробити кожну з версій моделі більш унікальною.

Наприклад» вседорожний ” варіант active зі збільшеним до 163 мм кліренсом (+ 28) і пластиковим обвісом «по колу» тепер ще хизується і оригінальною решіткою радіатора з вертикальним оскалом прутів. У свою чергу» спортивний ” st-line c заниженим до 123 мм просвітом теж отримав унікальну решітку, але вже з крупноячеистым малюнком.

А ось розкішного виконання vignale в лінійці оновленого фокусу більше немає. Зате для багатих комплектацій моделі (включаючи згадані active і st-line) доступний однойменний пакет, що додає більше зовнішнього хрому і дорогу обробку інтер’єру.

Що стосується “зарядженої” версії focus st, то для таких машин вперше став доступний зелений відтінок “mean green”, а також нові легкосплавні диски. У салоні з’явилися сидіння з більш розвиненими валиками бічної підтримки і стандартним електроприводом.

В ході рестайлінгу в компанії поліпшили практичність багажника універсала, обсяг якого як і раніше досягає 1 653 літрів (зі складеними задніми сидіннями). Його обробили якісним ковроліном і передбачили так звану «мокру» зону для брудних речей, яка має спеціальне легко миється покриття.

Крім того, з боків відсіку з’явилися сітки-кишені, а панель фальшпола відтепер можна перетворити у вертикальний роздільник. Освітлення багажника було покращено за рахунок установки двох діодних плафонів.

Лінійка силових агрегатів оновленої моделі форд фокус 2022 року зазнала серйозних змін. Базовим версіям хетчбека і універсала як і раніше покладається 1,0-літрова «турботройка» ecoboost, яка може розвивати 100 або 125 к.с., працюючи в зв’язці з шестиступінчастою механікою.

Більш дорогим авто покладений цей же мотор, але вже з гібридним доважком у вигляді 48-вольтового стартер-генератора. В цьому випадку агрегат працює в тандемі з семишвидкісним роботом powershift з двома зчепленнями, який має традиційний важіль кпп замість шайби. Продуктивність мягкогібрідних версій становить 125 або 155 сил.

Від 1,5-літрового бензинового турбомотора ecoboost вирішено було відмовитися. Плюс з гами був виключений і 2,0-літровий турбодизель ecoblue, хоча молодший 1,5-літровий ecoblue залишився, причому його 95-сильна версія працює зі згаданою механікою, а 120 — сильна-з восьмишвидкісним автоматом.

«заряджений» ford focus st теж позбувся дизельного мотора і тепер комплектується 2,3-літровим бензиновим турбомотором ecoboost на 280 «конячок». Така модифікація хизується наявністю електронноуправляемой блокуванням диференціала, а з коробок для неї запропоновані або механіка, або семидіапазонний робот powershift.

Повідомляється, що «гарячому» хетчбеку розгін з нуля до сотні дається за 5,7 секунди, а аналогічному універсалу — за 5,8 сек (незалежно від обраної коробки). Максимальна швидкість машин досягає 250 км/ч.

Доступний для фокуса комплект електронних асистентів був модернізований. Так, система контролю “сліпих” зон тепер не тільки сповіщає водія про перешкоду, але і повертає машину назад в свій ряд за допомогою імпульсу на кермі (працює на швидкості від 65 до 200 км/год).

У свою чергу функція автоматичного гальмування навчилася уникати лобових зіткнень при проїзді перехресть, але від повороту напереріз зустрічної машини може врятувати лише не невеликих швидкостях (до 30 км/год).

Європейські дилери відкрили прийом замовлень на рестайлінговий форд фокус 4. У німеччині за хетчбек просять від 22 450 євро (1,6 млн рублів за нинішнім курсом). Втім,» живі ” машини в автосалонах з’являться не раніше першого кварталу 2022 року.