Власників bmw і електрокарів визнали схильними до психічних розладів

51

У дослідженні фахівців взяли участь 2000 осіб, яких просили назвати марку, модель, колір, а також номерний знак свого автомобіля. Після цього всі респонденти пройшли тест на психопатію, результат якого оцінювали за 36-бальною шкалою, де від 0 до 18 балів вважали нормальним показником, а результат від 19 до 26 балів свідчив про ймовірну схильність до психічних розладів. Згідно з методикою, якщо людина набирає більше 27 балів, він є психопатом.

За результатами опитування, загальний середній бал склав 6,6. При цьому більше за інших відзначилися власники bmw. Їх показник в середньому склав 12,1 бала, що свідчить про високу схильність до прояву психопатичних рис. На другому місці з результатом в 11,7 бала розташувалися водії audi. Замикають трійку психічно неврівноважених автовласників з сімома балами власники машин марки fiat. При цьому, найбільш адекватними водіями, згідно з дослідженням, стали власники автомобілів skoda, kia і seat

При цьому показник власників bmw виявився не найвищим серед респондентів — власники електрокарів набрали середній бал 16,0 з 36 можливих. Власники гібридних машин трохи менш схильні до розладів, їх результат склав 10 балів, а ось власники машин з традиційним двс отримали лише 5,2 бала.

В середині серпня фахівці сайту авто.ру провели дослідження, в ході якого склали рейтинг автомобілів, власники яких більше за інших порушують пдр в росії. Згідно з даними експертів, найпалкіші порушники пересуваються на “заряджених” моделях.